Βασανιστήρια του ιρακινού στρατού με τη "μάσκα" της καταπολέμησης του ISIS


Βαρύτατες κατηγορίες για φρικτούς βασανισμούς χωρικών νότια της Μοσούλης στο Βόρειο Ιράκ από ενόπλους που φορούσαν τις στολές της ιρακινής αστυνομίας, επειδή θεωρήθηκαν υποστηρικτές του "Ισλαμικού Κράτους" (ISIS), έκανε η εκπρόσωπος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Διεθνής Αμνηστία στο Λίβανο. Πρόκειται για την πρώτη φορά που γίνονται τέτοιες καταγγελίες σε βάρος των ιρακινών δυνάμεων από την έναρξη της επιχείρησης ανακατάληψης της Μοσούλης από το στρατό του Ιράκ και

άλλες δυνάμεις στις 17 Οκτώβρη.

Η Λιν Μααλούφ, υποδιευθύντρια ερευνών της οργάνωσης στη Βηρυτό του Λιβάνου, υποστήριξε ότι τουλάχιστον έξι θύματα βρέθηκαν νεκρά τον περασμένο μήνα στις περιοχές Σούρα και Καγιάρα της Μοσούλης και τα οποία οι δυνάμεις ασφαλείας υποψιάζονταν ότι είναι μέλη του ISIS. Τα θύματα φέρεται πως συνελήφθησαν και στη συνέχεια δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ. Σε έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας περιγράφονται διάφορα επεισόδια γύρω στις 21 Οκτώβρη κατά τα οποία διάφορες ομάδες ανδρών κακοποιήθηκαν με καλώδια και κοντάκια όπλων προτού τουφεκιστούν. Σε μια περίπτωση, ένα από τα θύματα είχε αποκεφαλιστεί.

Η εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας απαίτησε "απόδοση ευθυνών", προβλέποντας ότι σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να επαναληφθούν οι βιαιοπραγίες κατά αμάχων και σε άλλα χωριά ή κωμοπόλεις.

Keywords
Αναζητήσεις
site vasanistiria
Τυχαία Θέματα