Γκουαρντιόλα: Συμμετέχει σε εκστρατεία υπέρ των προσφύγων


«Γνωρίζω μία ομάδα, η οποία κάθε μέρα παίζει τελικούς», τονίζει ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται σε κάποιον από τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους στους οποίες έχει εργαστεί.

Πρωταγωνιστώντας σε βίντεο της καταλανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Proactiva Open Arms, η οποία προσφέρει βοήθεια στους πρόσφυγες, ο 45χρονος Καταλανός, ένας εκ των κορυφαίων προπονητών στον πλανήτη, συμμετέχει στην εκστρατεία προώθησης το έργου της ΜΚΟ.
Ο

Γκουαρντιόλα εμφανίζεται να επιβαίνει σε ένα πλεούμενο, χαρακτηρίζοντας την Proactiva Open Arms ως «την πιο θαρραλέα ομάδα του κόσμου», που δεν παραιτείται ποτέ, παρά τις όποιες «ήττες».

Η οργάνωση ιδρύθηκε πριν από έναν χρόνο από στελέχη ομάδων διάσωσης, προκειμένου να προσφέρει τη βοήθειά της στους πρόσφυγες και μετανάστες που κατέφθαναν στις ελληνικές ακτές από την Τουρκία.

Το καλοκαίρι, η ΜΚΟ διεύρυνε τη δράση της και στην κεντρική Μεσόγειο, όπου έχει διασώσει 15.000 ανθρώπους τους τελευταίους τέσσερις μήνες, σύμφωνα με στελέχη της οργάνωσης.

Ο Γκουαρντιόλα δεν είναι ο μοναδικός Καταλανός αστέρας από τον χώρο του ποδοσφαίρου που προσφέρει τη βοήθειά του στη ΜΚΟ, αφού τον Αύγουστο ο πρώην αρχηγός της Μπαρτσελόνα Τσάβι Ερνάντεθ χάρισε στην οργάνωση ένα σκάφος.

Keywords
Τυχαία Θέματα