Αστυνομικό μπλόκο στα Προπύλαια για τους διαδηλωτές κατά του Ομπάμα


Σε "αστακό" είναι η Αθήνα από το πρωί της Τρίτης λόγω της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στην πρωτεύουσα, ενώ από νωρίς το απόγευμα ξεκινούν οι πρώτες διαδηλώσεις κατά του Αμερικανού προέδρου.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας, από τα Προπύλαια και πέρα δεν θα επιτρέπεται η κίνηση διαδηλωτών προς το Σύνταγμα,

τη Βουλή και την αμερικανική πρεσβεία.

Σε κάθε περίπτωση, διαδοχικές αναμένονται οι συγκεντρώσεις αντιεξουσιαστών στο Πολυτεχνείο.

Ενδεικτικά, στις 5 το απόγευμα της Τρίτης διαδηλώνουν μέλη της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ).

Στις 5.30μμ συγκεντρώνονται η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας, η αναρχική συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας, η "Κόκκινη γραμμή-ομάδα για την εργατική αντεπίθεση" και η "Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ".

Στις 6μμ σε συγκέντρωση και πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία καλούν τα μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Αναρχικών και της Αυτοοργανωμένης Δομής Υγείας Εξαρχείων (ΑΔΥΕ).

Σημειώνεται ότι τόσο ο Ρουβίκωνας, όσο και οι Πυρήνες της Φωτιάς, προτρέπουν δημοσίως τους αναρχικούς, με αναρτήσεις τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, να «υποδεχτούν όπως του αρμόζει» τον αμερικανό πρόεδρο και να "χαλάσουν τη γιορτή".

Κινητοποίηση κατά της επίσκεψης Ομπάμα οργανώνουν και εργαζόμενοι-φοιτητές. Συγκεκριμένα, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί στις 6.30μμ στην Ομόνοια, σε συλλαλητήριο που οργανώνει, από κοινού με το ΠΑΜΕ, τα εργατικά συνδικάτα, τους συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, τους συλλόγους γυναικών και φοιτητικούς συλλόγους.

"Όλοι στους δρόμους και στα συλλαλητήρια για την επίσκεψη Ομπάμα" προτρέπει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), ενώ και η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στα συλλαλητήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα