Αστέρες του Χόλιγουντ στο ημερολόγιο της Pirelli


Τη λάμψη 15 αστέρων του κινηματογράφου έχει το νέο ημερολόγιο της ιταλικής εταιρείας ελαστικών Pirelli, το οποίο παρουσίασαν την Τρίτη η Νικόλ Κίντμαν, η Ούμα Θέρμαν, η Έλεν Μίρεν και ο φωτογράφος Πέτερ Λίντμπεργκ, στο Παρίσι.

Στο ημερολόγιο του 2017, η Pirelli

αφήνει στην άκρη το «προκλητικό» γυμνό προηγούμενων ετών, κάνοντας στροφή σε γυναίκες που ξεχωρίζουν για τα επιτεύγματα και την προσωπικότητά τους, κάτι που είχε διαφανεί άλλωστε και από το παρασκήνιο των φωτογραφήσεων, πλάνα των οποίων είχαν δει το φως της δημοσιότητας το καλοκαίρι.



Όπως δήλωσε ο φωτογράφος Πέτερ Λίντμπεργκ, ο οποίος είχε την επιμέλεια της 44ης έκδοσης του ημερολογίου, δεν είναι «οπαδός των μπικίνι», για να συμπληρώσει ότι τα μοντέλα του «έχουν γδυθεί, ενώ παραμένουν ντυμένα», παρουσιάζοντας «μια ομορφιά περισσότερο αληθινή και αυθεντική».

Μπροστά στον φακό του 72χρονου φωτογράφου πόζαραν διάσημες κυρίες της βιομηχανίας του κινηματογράφου: η Λεά Σεϊντού, η Αλίσια Βικάντερ, η Σαρλότ Ράμπλινγκ, η Ούμα Θέρμαν, η Νικόλ Κίντμαν, η Κέιτ Γουίνσλετ, η Τζούλιαν Μουρ, η Ρόμπιν Ράιτ, η Λουπίτα Νιόνγκο, η Ρούνεϊ Μάρα, η Τζέσικα Τσαστέιν, η Αναστάσια Ινγκντάτοβα, η Πενέλοπε Κρουζ, η Έλεν Μίρεν και η Ζανγκ Ζιγί.



1013 x 696
1013 x 696

Στο ημερολόγιο δεσπόζουν ασπρόμαυρα πορτρέτα, ενώ θα κυκλοφορήσουν μόλις 15.000 αντίτυπα της έκδοσης, στις πρώτες σελίδες της οποίας -και συγκεκριμένα στον μήνα Ιανουάριο- «συναντά» κανείς τη Νικόλ Κίντμαν. Οι φωτογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο και τον Ιούνιο σε Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Λονδίνο, Βερολίνο και στις ακτές του Λε Τουκέ, στη βόρεια Γαλλία.



Αυτή είναι η 3η φορά που ο Λίντμπεργκ συνεργάστηκε με τη μεγάλη εταιρεία ελαστικών, καθώς είχαν δημοσιευθεί φωτογραφίες του στα Pirelli Calendars 1996 και 2002. Γεννημένος το 1944 στη Lissa της Γερμανίας, σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών στο Βερολίνο στις αρχές τις δεκαετίας του 1960.
«Οι φωτογραφίες είναι ερωτικά τραγούδια στις γυναίκες που γνωρίζω πραγματικά και μου αρέσουν αληθινά» είχε πει προ μηνών ο δημιουργός του «Pirelli Calendar 2017», στο περιοδικό «Vogue». Κι όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος, «όλες αυτές τις γυναίκες στο ημερολόγιο ήθελα να τις παντρευτώ σε κάποιο σημείο της ζωής μου, αλλά δεν είχα τα κότσια να τους το ζητήσω».



Στο παρελθόν, για λογαριασμό της Pirelli πάτησαν το κλείστρο διάσημοι φωτογράφοι όπως οι Μάριο Τεστίνο, Ινέζ και Βινούντ, Μπρους Βέμπερ και Στιβ Μακέρι, ενώ μπροστά από τον φακό στάθηκαν μοντέλα όπως η Σίντι Κρόφορντ, η Κέιτ Μος, η Ιμάν, η 71 ετών Σοφία Λόρεν και -στα πρώτα της βήματα- η 16χρονη Ναόμι Κάμπελ.



Keywords
Τυχαία Θέματα