Βασιλικό: Yπό πλήρη έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά

Σοβαρή πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στη Μονάδα 3 του Ηλεκτροπαραγωγικού Σταθμού στο Βασιλικό, στην περιοχή Μαρί. Η μονάδα 3 στην οποία ξέσπασε η πυρκαγιά ήταν εκτός λειτουργίας.

Στην σκηνή βρίσκονται τόσο ο Δ/ντης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας όσο και ο Γενικός Δ/ντης ΑΗΚ και Δ/ντης Παραγωγής. Γύρω στις 18.15 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Ωστόσο στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν δυνάμεις.

Λόγω του ότι

πρόκειται για ένα μεγάλο μεταλλικό φουγάρο, η κατάσβεση κρίνεται ως δύσκολη και στον χώρο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις.

Όπως ενημερώνεται το SigmaLive δεν υπάρχουν τραυματισμοί ή θύματα απο την πυρκαγιά, η οποία χαρακτηρίζεται ως σοβαρή. Πρώτες φωτογραφίες και βίντεο έχουν τραβηχτεί από διερχόμενους οδηγούς από τον αυτοκινητόδρομο.

Δείτε εδώ: Επανδρωμένο από ΕΜΑΚ,Πυροσβεστική και Πολιτική Άμυνα το Μαρί

Σημειώνεται ότι δεν έχει επηρεαστεί η ηλεκτροδότηση στην περιοχή.

Στην σκηνή έχουν σπεύσει Πυροσβεστικά της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής.

Η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου Θεοφανίδου, ανέφερε ότι η πυρκαγιά δεν επηρέασε τη λειτουργία των άλλων μονάδων του σταθμού, που συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά και δεν υπήρξε οποιοδήποτε πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση των καταναλωτών.

Είπε επίσης ότι δεν υπήρξαν θύματα και τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές, η αξία των οποίων θα υπολογιστεί αύριο με το πρώτο φως της ημέρας. Ανέφερε ακόμη ότι αύριο θα γίνει και η διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν τη πυρκαγιά τα οποία είναι μέχρι στιγμής άγνωστα.

(Φωτογραφίες έχουν αποσταλεί στο SigmaLive από Αλεξάνδρα Γεωργίου και Γεωργία Λιοπετρίτη)

Keywords
Τυχαία Θέματα