Αποστόλου: Οι αγρότες όχι μόνον δεν θα πληρώσουν, αλλά θα πάρουν και επιστροφή φόρου


Για προσπάθεια παραπλάνησης των αγροτών κάνει λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξη και Τροφίμων, Βαγγέλης Απόστουλου, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που υποστηρίζουν πως οι παραγωγοί θα έχουν μεγάλη φορολογική επιβάρυνση και θα κληθούν να καταβάλλουν υψηλές προκαταβολές, με βάση το νέο φορολογικό καθεστώς.

Όπως σημειώνει σε σχετική δήλωσή του, ο υπουργός, "η αλήθεια βρίσκεται στον αντίποδα, ακριβώς, όσων προπαγανδίζουν τα χαλκεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, κατά το φορολογικό έτος 2016, που θα εκκαθαριστεί το 2017, οπότε και θα εφαρμοστεί το νέο καθεστώς,

πάνω από το 90% των αγροτών - εκείνοι δηλαδή που δηλώνουν αγροτικό εισόδημα μέχρι 8.500 ευρώ - όχι μόνο δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ φόρο, όχι μόνον δεν θα πληρώσει προκαταβολή φόρου, αλλά θα πάρει και επιστροφή προκαταβολής φόρου, μικρότερη ή μεγαλύτερη. Αλλά και όσοι δηλώνουν μέχρι 12.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα θα πληρώσουν προκαταβολή μικρότερη από την προηγούμενη χρονιά".

"Για τους ψευδολόγους και προπαγανδιστές", σημειώνει, "ισχύει το κλασσικό δόγμα: όταν η πραγματικότητα δεν συμβαδίζει με τις επιθυμίες μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα…" και προσθέτει ότι "η επίμονη προσπάθεια παραπλάνησης των ανθρώπων της υπαίθρου πέραν του να είναι εξοργιστική, είναι και επικίνδυνη".

Όπως εξηγεί ο κ. Αποστόλου, αποκαρδιώνει τους αγρότες και σπέρνει την απογοήτευση για το μέλλον, τη στιγμή που όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο αγροτικός τομέας αντέχει στην κρίση, βελτιώνει τα μεγέθη του και έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει πράγματι το βασικό πυλώνα μιας νέας αναπτυξιακής πορείας της ελληνικής οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα