Fats Domino: Πέθανε ο θρύλος του rock and roll (pics &vid)


Την τελευταία του πνοή άφησε, σε ηλικία 89 ετών, ο διάσημος τραγουδιστής και πιανίστας Fats Domino, που μεσουράνησε στις δεκαετίες του 1950 και του 1960 με μεγάλες επιτυχίες όπως τα Blueberry Hill, Ain't That a Shame και I'm Walkin’.

Είχε πουλήσει πάνω από 110 εκατ. δίσκους και ανάμεσα τα singles του- οι πωλήσεις των οποίων έφτασαν τα 22 εκατ.- ήταν τα «Blueberry Hill», «Ain't It a Shame» και «Walking

To New Orleans».

Επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τη μουσική σκηνή των δεκαετιών του '50 και του '60 και το άλμπουμ του «Fat Man» θεωρείται από πολλούς ως το πρώτο της ιστορίας της Rock 'n' Roll.

Σύμφωνα με το Sky News, ο Fats Domino είχε καταφέρει να ξεπεράσει σε πωλήσεις όλους τους καλλιτέχνες αυτής της μουσικής σκηνής, με εξαίρεση βέβαια τον «βασιλιά» Ελβις Πρίσλεϊ.

Ανάμεσα στις μεγαλύτερες επιτυχίες του είναι τραγούδια όπως το "Blueberry Hill", το “Ain’t That A Shame” και το “I’m Walking To New Orleans”.

Η καριέρα του Domino διήρκεσε πέντε δεκαετίες κατά τις οποίες ο αγαπημένος καλλιτέχνης πούλησε πάνω από 65 εκατομμύρια δίσκους και έβγαλε πάνω από 25 χρυσά singles.

Το περιοδικό Rolling Stone τον κατέταξε τον 25ο μεγαλύτερο καλλιτέχνη όλων των εποχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα