Καταγγελία για απαγόρευση εισόδου σε ομιλία του Σταύρου Μαλά

Πόρτα σε φοιτητές που προσήλθαν να παρακολουθήσουν την ομιλία του Σταύρου Μαλά στη Θεσσαλονίκη φαίνεται ότι «έριξαν» μέλη της Προοδευτικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΠΕΟΦ Θεσσαλονίκης, φοιτητές συσπειρώθηκαν και στάθηκαν μπροστά στην είσοδο του χώρου της εκδήλωσης απαγορεύοντάς την είσοδο σε συνάδελφούς τους με την αιτιολογία ότι η συγκέντρωση είχε τελειώσει.

Ακολουθεί

ολόκληρη η ανακοίνωση:

Απ’ ό,τι φαίνεται, οι δημοκρατικές πρακτικές που επικαλούνται κάποιοι σε συνδυασμό με την αντιφασιστική τους ιδεολογία, καθώς και τα σχέδιά τους για μια καλύτερη κοινωνία του αύριο μέσω της στήριξής τους στη νέα γενιά, περιορίζονται για μια μερίδα ανθρώπων οι οποίοι είναι κλεισμένοι στα κομματικά τους στεγανά. Τα ίδια άτομα που με σθένος προσπαθούν να δείξουν στον κόσμο ότι στηρίζουν τους θεσμούς της δημοκρατίας, είναι οι ίδιοι που αποκλείουν άτομα διαφορετικής ιδεολογίας από τα κοινωνικά πλαίσια τα οποία, όπως υποστηρίζουν, προσπαθούν να δημιουργήσουν.

Αφορμή της τοποθέτησης αυτής, αποτελεί η ανοιχτή συγκέντρωση του υποψήφιου για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σταύρου Μαλά, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 20/10/2017, στη Θεσσαλονίκη. Και το τονίζουμε, «Ανοιχτή Συγκέντρωση».

Ανοιχτή βέβαια μόνο για ομοϊδεάτες και λοιπούς κομματικούς υπαλλήλους καθώς υπάρχουν άτομα τα οποία αποκλείονται φανερά και χωρίς κανένα ενδοιασμό από τις συγκεντρώσεις αυτές. Συγκεκριμένα, ως στελέχη της Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης, ως αυτόνομοι φοιτητές που ασχολούμαστε με τα κοινά και ενδιαφερόμαστε για τον τόπο μας και τα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία, αποφασίσαμε όπως παρευρεθεί στη συγκέντρωση αντιπροσωπεία της παράταξης για να ακούσει τις απόψεις του Σταύρου Μαλά και να κάνει ερωτήσεις σε ενδεχόμενες απορίες που θα προέκυπταν. Συγκεκριμένα, στη συγκέντρωση προσπάθησαν να παρευρεθούν 6 άτομα.

Φτάσαμε στο σημείο συγκέντρωσης με λίγη αργοπορία, γνωρίζοντας βέβαια όμως, από γνωστούς μας που βρίσκονταν εντός της αίθουσας, πως η ομιλία του Σταύρου Μαλά καθυστέρησε να ξεκινήσει και πως ακόμα συνεχιζόταν όταν φτάσαμε. Την ώρα της άφιξής μας στο σημείο, κάποιος που παρακολουθούσε φαίνεται να ενημέρωσε τα στελέχη της «δημοκρατικής» παράταξης του ΑΚΕΛ, της Προοδευτικής Θεσσαλονίκης.

Αυτοί, χωρίς να χάσουν χρόνο συσπειρώθηκαν και στάθηκαν μπροστά στην είσοδο του χώρου της εκδήλωσης απαγορεύοντάς μας να περάσουμε. Ενώ γνωρίζαμε πως η ομιλία συνεχιζόταν αυτοί ισχυρίστηκαν πως είχε τελειώσει. Από πλευράς μας ξεκαθαρίσαμε πως δεν πήγαμε με καμιά πρόθεση να δημιουργήσουμε το οποιοδήποτε πρόβλημα, αλλά για να ακούσουμε τι έχει να πει ο υποψήφιος Πρόεδρος. Η αντίδραση των στελεχών της Προοδευτικής ήταν απαράδεκτη καθώς, εκτός του ότι δεν μας επέτρεψαν την είσοδο, έστειλαν άτομα να προσποιηθούν ότι αποχωρούν για να πειστούμε ότι τελείωσε η εκδήλωση. Τα άτομα αυτά μόλις απομακρυνθήκαμε από το σημείο επέστρεψαν κανονικά στην εκδήλωση.

Μετά την αποχώρησή μας, στείλαμε δύο στελέχη της παράταξης μας τα οποία δεν γνωρίζουν προσωπικά, πίσω στην εκδήλωση. Αφού δεν ήξεραν ποιοι είναι και τι πρεσβεύουν, τους επέτρεψαν να εισέλθουν χωρίς κανένα πρόβλημα. Απεναντίας, τα στελέχη του κόμματος της υποτιθέμενης αριστεράς ήταν και «γλυκομίλητοι». Αυτά τα άτομα, είναι τα ίδια άτομα που διατυμπανίζουν πως θα δώσουν το δικό τους αγώνα για εκδημοκρατικοποίηση του συλλόγου. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Σταύρος Μαλάς μετά το τέλος της ομιλίας και του καλλιτεχνικού προγράμματος, ανέβηκε στο βήμα και παρακίνησε τα παιδιά του ΑΚΕΛ, να αγωνιστούν δημοκρατικά για το καλό της πατρίδας. Τραγική ειρωνεία!

Το αστείο της όλης υπόθεσης είναι πως λίγο πριν την «ανοιχτή» του συγκέντρωση, ο Σταύρος Μαλάς με τα στελέχη της Προοδευτικής, σαν σωματοφύλακες, παρευρέθηκε σε δύο κεντρικές καφετέριες της Θεσσαλονίκης στις οποίες συχνάζουν Κύπριοι φοιτητές και μεταφερόμενος από τραπέζι σε τραπέζι μιλούσε στον κόσμο παζαρεύοντας για μια ψήφο. Αν δηλαδή σε ένα από αυτά τα τραπέζια καθόμασταν κι εμείς τι θα έκανε ο κύριος Μαλάς; Θα μας αγνοούσε και θα πήγαινε στον επόμενο; Ή μήπως οι δημοκράτες της Προοδευτικής θα επενέβαιναν σωτήρια και θα γλίτωναν το μελλοντικό τους ηγέτη από ένα βέβαιο ρεζίλεμα;

Με το σλόγκαν «Μας ενώνει το αύριο», οι υποτιθέμενοι αντιφασίστες θα συνεχίσουν το έργο τους. Θα συνεχίσουν να αποκλείουν ανθρώπους με διαφορετική ιδεολογία, επειδή αρνούνται να περιορίσουν τον τρόπο σκέψη τους στο κουτί του κόμματος. Θα συνεχίσουν να προπαγανδίζουν με αθέμιτα μέσα εναντίον μας, επειδή αρνούμαστε να υποταχθούμε, αρνούμαστε να γίνουμε φερέφωνο του κάθε ξεπουλημένου πολιτικού, αρνούμαστε να δεχτούμε την ιμπεριαλιστική λύση που με σθένος προσπαθούν να μας πλασάρουν οι απανταχού εν Κύπρω «αντιιμπεριαλιστές».

Θα συνεχίσουν να μας κατηγορούν αποκαλώντας μας φασίστες, απλά και μόνο επειδή δεν θα δεχτούμε τη μόνιμη υποστολή της ελληνικής σημαίας από την ιδιαίτερή μας πατρίδα μέσω διχοτομικών σχεδίων λύσης που εξυπηρετούν μόνο ξένα συμφέροντα.

Δεν επηρεαζόμαστε καθόλου ούτε από το συγκεκριμένο γεγονός, ούτε από τις υπόλοιπες, όλων των ειδών, επιθέσεις που δεχόμαστε από το σάπιο πολιτικό σύστημα το οποίο συντηρεί και αναβαθμίζει τέτοιου είδους άτομα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με την ελπίδα ότι ο λαός κάποτε θα ξυπνήσει και θα αντιδράσει στα τόσα πολλά περιστατικά που εκτυλίσσονται. Εμάς δεν μας ενώνει μόνο το αύριο. Μας ενώνει η πατρίδα μας.

Μας ενώνει ο πόθος για πραγματική Απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό. Μας ενώνει ο πόθος για άνευ όρων επιστροφή στα κατεχόμενα εδάφη μας. Μας ενώνει το όραμα για μια αυτόνομη κοινωνία, για μια αυτόνομη νεολαία, μακριά από τα κομματικά στεγανά που μόνο κακό προξενούν. Μια κοινωνία, μια νέα γενιά που θα ζει, θα σκέφτεται και θα πράττει με μόνο γνώμονα το καλό της πατρίδας. Είναι καιρός λοιπόν να τους γυρίσουμε την πλάτη και να αντισταθούμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα