Αχαρναϊκός - Ολυμπιακός 0-3: Έκανε με άνεση το καθήκον του


Δίχως να ''ιδρώσει'' και να κοπιάσει εν όψει Παναθηναϊκού, (28/10), ο Ολυμπιακός ξεπέρασε με άνεση το εμπόδιο του Αχαρναϊκού (Αχαρναϊκός - Ολυμπιακός 0-3), σε αναμέτρηση που διεξήχθη στη Νίκαια για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο

Ζιλέ στο 9ο λεπτό άνοιξε το σκορ, ο Μάρτινς διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 48ο λεπτό, με τον Εμενίκε να βάζει το ''κερασάκι'' στην ''τούρτα'' στις καθυστερήσεις (91'). Πλέον η ομάδα του Τάκη Λεμονή, στρέφει την προσοχή της στο ντέρμπι της Λεωφόρου.

Το ματς

H διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής στον (κακό) αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Νίκαιας. Ο Ολυμπιακός κατέστησε με σαφήνεια την υπεροχή του, ανοίγοντας το σκορ στο 9ο λεπτό με τον Ζιλέ να υποδέχεται την πάσα του Καρσελά και να σημειώνει γκολ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Η ομάδα του Τάκη Λεμονή διατηρούσε με άνεση το προβάδισμα αλλά και τη μπάλ στην κατοχή της, δημιουργώντας αρκετές τελικές στην εστία του Λαμπίρη, όπως με τον Ταχτσίδη (18'), τον Μάρτινς (23') και τον Βούκοβιτς (45') δίχως όμως αποτέλεσμα.

Το δεύτερο γκολ, που ''καθάρισε'' και τυπικά το ματς, ήρθε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 48ο λεπτό, ο Καρσελά κινήθηκε ωραία από τα αριστερά, σέντραρε και ο Αντρέ Μαρτίνς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Λαμπίρη (0-2). Στη συνέχεια, οι παίκτες του Λεμονή τράβηξαν... χειρόφρενο, κατεβάζοντας κι άλλο τους ρυθμούς τους, καθώς έπεται το μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό, δίνοντας την ευκαιρία στον Αχαρναϊκό να ''ξεμυτίσει'' δίχως όμως να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Καπίνο, που πέρασε ένα εύκολο απόγευμα. Στις καθυστερήσεις, ο Εμενίκε ο οποίος είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή, δέχθηκε την πάσα του Μαρίν και με άνεση διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (0-3, 91').

Αχαρναϊκός (Π. Δημητρίου): Λαμπίρης, Μεγαλοοικονόμου, Μπεκατώρος, Μεντής, Αφράτης, Αρώνης, Παπασάββας, Μηλιώτης, Τσεβάς, Χαραλαμπόπουλος, Πάσχος.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Βούκοβιτς, Νικολάου, Μίλιτς, Ζιλέ, Ταχτσίδης, Μαρίν, Μάρτινς, Καρσελά, Τζούρτζεβιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα