Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι ως μέλη του ΙΚ – Σχεδίαζαν επίθεση παρόμοια με εκείνη του Reina

Οι δύο ύποπτοι είναι από το Ουζμπεκιστάν όπως και ο μακελάρης του ReinaΣε συνοικία στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης έγιναν οι συλλήψεις

Μια «εντυπωσιακή επίθεση», παρόμοια με εκείνη που έγινε την Πρωτοχρονιά στο νυχτερινό κέντρο Reina στην Κωνσταντινούπολη, ετοίμαζαν σύμφωνα με τις αρχές, δύο ύποπτοι που συνελήφθησαν στην Τουρκία και φέρονται να είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Εικόνα
από το βράδυ της πολύνεκρης επίθεσης στο κλαμπ Ρέινα στην Κωνσταντινούπολη

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποίησε η τουρκική αστυνομία σε έναν χώρο όπου στεγαζόταν πυρήνας του ΙΚ σε μια συνοικία, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης συνέλαβαν δύο Ουζμπέκους υπηκόους. Οι άνδρες αυτοί, σύμφωνα με τις αρχές προετοίμαζαν μια επίθεση ανάλογη με εκείνη που στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους, την Πρωτοχρονιά.

Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν δύο Καλάσνικοφ, διάφορα πυρομαχικά, έγγραφα και ψηφιακό υλικό που σχετίζονται με τους τζιχαντιστές του ΙΚ.

Ο μακελάρης του Ρέινα

Ο Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ, ο δράστης της επίθεσης στο κέντρο Reina, είναι επίσης
Ουζμπέκος. Συνελήφθη και ομολόγησε στα μέσα Ιανουαρίου και παραμένει προφυλακισμένος. Την ευθύνη για αυτήν την ενέργεια ανέλαβε το ΙΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα