Νίκος Μωραΐτης: Sakis, όργωσέ με τώρα!

Τριαντα επτά στρέμματα στην Καρδίτσα αγόρασε ο Σάκης Ρουβάς. Για να χτίσει μονάδα – πρότυπο πράσινης ενέργειας ή αλλιώς μονάδα παραγωγής σανού για τους μελλοντικούς του νεοφιλελέ ψηφοφόρους.

του Νίκου Μωραΐτη

«Χθες παρακολούθησα στην τηλεόραση τον Σάκη Ρουβά να μιλάει για το μέλλον. Για τη γη. Να γίνεται παράδειγμα, επενδύοντας χρήματα, όνειρα και δυνάμεις. Τον καμάρωσα. Να παροτρύνει με τον δικό του τρόπο για ένα ευεργετικό αύριο, που η «τύχη» μας, θα «κτίζεται» από τα δικά μας χέρια. Που θα τιμάμε επιτέλους τις δυνατότητες που μας δίνει το «θείο» κλίμα μας. Που θα δείχνουμε

εμπράκτως το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας στη ευλογημένη ελληνική γη. Σάκης Ρουβάς λοιπόν σε τρακτέρ. Και χίλια μπράβο του! Ο Σάκης σκέφτεται ωραία».

Αυτά γράφει στο protagon.gr (πού αλλού;) η Ρέα Βιτάλη, παθιασμένη νεοφιλελέ που είδε τον όμοιο και πώς να μην τον λιβανίσει;

Ο Καραγκιόζης φούρναρης. Ο Σάκης Ρουβάς πολιτικός. Χρειάζονται όμως πρώτα κάποιες κινήσεις. Ένα κατάλληλο φροντιστήριο ώστε να περάσεις από το ποπ νηπιαγωγείο στην Α’ Δημοτικού της πολιτικής.

Η αρχή έγινε με τον ευρωπαίο Σάκη «όλοι μαζί υποφέρουμε», τις παραμονές του δημοψηφίσματος. Εντεταλμένος, με κείμενο γραμμένο, επαγγελματία σκηνοθέτη και φόντο φτωχικές πολυκατοικίες (της γειτονιάς του;) μας προέτρεψε να μείνουμε στην πατρίδα μας την Ευρώπη.

Στη συνέχεια, δυστυχώς για εκείνον και τις προθέσεις του, ο Τσίπρας νίκησε και στο δημοψήφισμα και στις δεύτερες εκλογές, οπότε έπρεπε να επιστρέψει για τα προς το ζην σε αυτά που κάνει: Πίστα που πήγε μέτρια, ένα – δυο τραγούδια που πήγαν άπατα και ένα τηλεσόου στο οποίο ο ποπ σταρ έγινε από παρουσιαστής κριτής και γέλασε, χαμογέλασε και ξαναχαμογέλασε.

Τώρα ο Σάκης παίρνει κάτι στρέμματα, ανεβαίνει στο τρακτέρ, υπόσχεται πράσινη ενέργεια και ετοιμάζεται για την πολιτική του καριέρα. Διότι τι κάνει στην Ελλάδα ένας που δεν μπορεί να αρθρώσει ούτε λέξη όταν θέλει να ανέβει στην πολιτική; Πουλάει οικολογική ευαισθησία, πράσινη ενέργεια και πράσινα άλογα. Το ζήσαμε με τον Γιώργο Παπανδρέου, γιατί να μην το ξαναζήσουμε και με τον Σάκη Ρουβά;

«Ο Σάκης σκέφτεται ωραία» λέει το κείμενο – πλυντήριο του protagon.gr. Έχω την απόλυτη βεβαιότητα ότι ο Σάκης έχει ωραίες βλέψεις για τον εαυτό του. Σπάνια υπήρξε τόσο «ευέλικτο» πρόσωπο στην ιστορία του ελληνικού θεάματος. Βλέψεις, ναι. Φιλοδοξίες, ναι. Όσο για τις ωραίες σκέψεις, αυτές μάλλον τις αφήνει στους ακριβούς του φίλους που τον περιβάλλουν, στις οικογένειες – χορηγούς που τον έστειλαν από τις πίστες στα αρχαία θέατρα και θα τον στείλουν και στη βουλή.

Ιδού και η δήλωση που έκανε δίπλα στο τρακτέρ: «Όπως είπα και με την Κάτια (σσ. Ζυγούλη) είναι σαν να περιμένουμε το πέμπτο μας παιδί. Μετά από 25 χρόνια σε έναν τελείως διαφορετικό χώρο αυτό είναι το πρώτο μου εγχείρημα και θέλω τη βοήθειά σας. Ο πρωτογενής τομέας είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας της χώρας. Χρειάζεται μεγάλη υποστήριξη και όσοι περισσότεροι νέοι ασχοληθούν μπορούν να δώσουν μια καινούρια πνοή».

Εγχείρημα; Πρωτογενής; Ραχοκοκαλιά; Wow! Ti lekseis! Pes mou ki alles, Sakis.

Κείμενο καλοσχεδιασμένο (τον σεναριογράφο του διαγγέλματος τον κράτησε;). Αναφορά στη σύζυγο (όπως Αμερική) και στα τέσσερα παιδιά (οικογενειάρχης). Το πολιτικό προφίλ έτοιμο. Οι ιθαγενείς ψηφοφόροι μένουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα