Το Fiat 500 γιορτάζει τα 60ά του γενέθλια (video)

Με αφορμή τα 60ά γενέθλια του Fiat 500 παρουσιάστηκε το τέταρτο επεισόδιο της διαδικτυακής σειράς αφιερωμένης στο ιταλικό μοντέλοΗ Fiat ετοίμασε ειδική έκδοση η οποία θα παραχθεί σε 560 κομμάτια

Μετά το Τορίνο, το Λονδίνο και το Παρίσι, το εικονικό ταξίδι εμπνευσμένο από τον εορτασμό των 60 χρόνων του πετυχημένου ιταλικού μοντέλου, του Fiat 500 συνεχίζεται

στη Μαδρίτη, και συγκεκριμένα στις δεκαετίες ‘80 και ‘90 μέσα από την ειδική σελίδα www.500foreveryoung.fiatpress.com.

Η πρωτεύουσα της Ισπανίας γνώρισε τότε μια μεγάλη έκρηξη έκφρασης, γνωστή ως «Movida Madrilena». Ήταν εκείνα τα χρόνια που το καλλιτεχνικό κίνημα απελευθέρωσης σύντομα εξαπλώθηκε και στον τομέα της μόδας και του σχεδιασμού.

Παρόλο που το Fiat 500 ήταν εκτός γραμμής παραγωγής την συγκεκριμένη περίοδο η φήμη του είχε εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Ισπανία. Οι ιδιοκτήτες των Fiat 500 και οι θαυμαστές της ιταλικής τέχνης και κουλτούρας είχαν δημιουργήσει διάφορα επίσημα fan clubs.

Εκτός από τη συλλεκτική του ιδιότητα, το Fiat 500 αποτελεί σήμερα πηγή έμπνευσης για πολλούς σχεδιαστές. Ακριβώς την ημέρα των γενεθλίων του, στις 4 Ιουλίου θα υπάρξει και ιδιαίτερο επεισόδιο αφιερωμένο στο σύμβολο του ιταλικού design.

Επετειακή έκδοση

Η επετειακή έκδοση 500, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 560 κομμάτια, παρουσιάστηκε στη Γενεύη, διατίθεται μόνο σε ανοιχτή (cabrio) εκδοχή και φέρει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με τον πρόγονό του σε μια μοντέρνα έκφραση, όπως το vinyl ταμπλό, το επιχρωμιωμένο φινίρισμα του καπό και το vintage λογότυπο μπροστά.

Δείτε το βίντεο με την επετειακή έκδοση του ιταλικού μοντέλου:

(ΑΠΕ-ΜΠΕ, caranddriver)

Keywords
Τυχαία Θέματα