Στις πληγείσες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας ο Σκουρλέτης

Στην Αιτωλοακαρνανία βρέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος επισκέφθηκε τις περιοχές που επλήγησαν από το κύμα κακοκαιρίας το περασμένο Σάββατο.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, μετέβη στην περιοχή της Κλεισούρας, όπου υπέστη μεγάλη ζημιά η εθνική οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων, λόγω των κατολισθήσεων, με αποτέλεσμα να έχει κλείσει ο δρόμος. Επίσης, επισκέφθηκε τις κοινότητες Κλεισορεύματα, Διαφινιάς, Χρυσοβέργι και Ζευγαράκι, που έχουν υποστεί αρκετές ζημιές από την κακοκαιρία.

Συνομίλησε με κατοίκους, αλλά και ιδιοκτήτες

επιχειρήσεων, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. «Εκείνο που προέχει αυτή την στιγμή είναι να ενταθούν οι έλεγχοι, που ήδη έχουν ξεκινήσει, ώστε να έχουμε την πλήρη εικόνα των καταγραφών είτε είναι σπίτια, είτε επιχειρήσεις, είτε οικοσκευές, ώστε να μπουν στον δρόμο των αποζημιώσεων, αφού υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο», δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε σχετικά με τα όσα είδε κατά την περιοδεία του: «Σε αρκετά σπίτια και σε κάποιες επιχειρήσεις υπάρχουν πολύ σοβαρές ζημιές».

Παράλληλα σημείωσε, ότι «είναι θετικό το γεγονός πως υπήρξε άμεση κινητοποίηση και από την Περιφέρεια και από τους δύο Δήμους» προσθέτοντας: «Βεβαίως η αμεσότητα της κινητοποίησης δεν μπορεί να υπερβεί κάποιες χρόνιες καταστάσεις και την απουσία εδώ και χρόνια κάποιων υποδομών. Αυτά, στις ακραίες καταστάσεις που ζήσαμε με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, έκαναν και την μεγάλη ζημιά».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, είπε ότι «υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές σε υποδομές, σε κατοικίες σε επιχειρήσεις και στο περιβάλλον».

Όπως τόνισε στην συνέχεια, «έχουμε μπροστά μας έναν επόμενο “Γολγοθά”, δηλαδή να μπορέσουμε από κοινού να δώσουμε γρήγορα αποκατάσταση στην καθημερινότητα των πολιτών, με σχέδιο παρεμβάσεων και ευθύνη». Επίσης ανέφερε, ότι «χρειάζεται σχέδιο, ώστε να μην έχουμε στο μέλλον αντίστοιχες καταστάσεις».

Στο μεταξύ, συνεχίζεται και σήμερα η καταγραφή των ζημιών στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, σε αρδευτικά δίκτυα, σε γέφυρες, σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις, ενώ οι πολίτες μπορούν να καταθέτουν αιτήματα για καταγραφή ζημιών σε σπίτια, στα γραφεία που λειτουργούν στους δήμους γι’ αυτό το σκοπό.

Στην Αιτωλοακαρνανία ο Π. Σκουρλέτης @pskourl με Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας κ δημάρχους Αγρινίου κ Μεσολογγίου pic.twitter.com/5gOCQOPiKh

— Giorgos Floratos (@GFloratos) 4 Δεκεμβρίου 2017

Δείτε επίσης: Η Αιτωλοακαρνανία «μετρά» τις πληγές της – Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών (εικόνες)

Δείτε επίσης: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Αγρίνιο και Μεσολόγγι – Αυτοψίες στις ζημιές (εικόνες)

Keywords
Τυχαία Θέματα