Τρίκαλα: Προβλήματα και ζημιές στα ορεινά λόγω βροχοπτώσεων

13:13 4/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ζημιές σε δρόμους και άλλες υποδομές προκάλεσαν κυρίως στα ορεινά χωριά του Δήμου Πύλης Τρικάλων οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, προκαλώντας υπερχείλιση ρεμάτων.

Τα πιο σοβαρά προβλήματα σημειώθηκα στις Τοπικές Κοινότητες Αθαμανίας, Παλαιοχωρίου, Γαρδικίου και Νεραϊδοχώρι, αλλά και στην Αγία Παρασκευή του Δήμου Καλαμπάκας. Έντονες κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων παρατηρήθηκαν σε πολλά σημεία του ορεινού οδικού δικτύου στις περιοχές Ασπροποτάμου και Μαλακασίου, ενώ περισσότερα από 15 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων επιχειρούν για τον

καθαρισμό των δρόμων αλλά και με τεχνικές παρεμβάσεις όπου είναι εφικτό. Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Πύλης, Σωτήρης Χαντζής, επισήμανε την “ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης της πολιτείας για την αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές…”. Ειδικά στην Τοπική Κοινότητα Αθαμανίας, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πύλης αλλά και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δημήτριο Πολύμερο, κρίνεται επιτακτική η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, για την αποφυγή υπερχείλισης των ρεμάτων, όπως και οικονομικής στήριξης επιχειρήσεων που επλήγησαν, όπως στην περίπτωση Μονάδας Ιχθυοκαλλιέργειας πέστροφας. Αναφορικά, δε, με την στάθμη του νερού στα ποτάμια, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη “η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, παρ’ ότι σε κάποια σημεία, κυρίως στον Πορταϊκό ποταμό, βρισκόταν στα όρια του…”.

Keywords
Τυχαία Θέματα