Ψήφισμα συμπαράστασης στο δήμαρχο Πάτρας από το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας

Στο πλευρό του δημάρχου της Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, που δικάζεται τη Δευτέρα, τάχθηκε στη σημερινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο του δήμου της Αθήνας υπερψηφίζοντας το ψήφισμα που κατέθεσε ο Νίκος Σοφιανός, επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του Π.Γ. του ΚΚΕ.

Ο κ. Πελετίδης, κατηγορείται επειδή το 2015, ενόψει των βουλευτικών εκλογών, δεν παραχώρησε χώρους του δήμου στην Χρυσή Αυγή.

Επιπρόσθετα,

ο δήμαρχος της Πάτρας κατηγορείται επειδή δεν παρέδωσε στους χρυσαυγίτες στοιχεία σχετικά με το πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου.

Εισηγούμενος το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, ο κ. Σοφιανός επισήμανε ότι υπάρχει ανάλογη ομόφωνη απόφαση της ΚΕΔΕ, και τόνισε ότι ο δήμαρχος της Πάτρας «δικάζεται, επειδή υλοποιώντας απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, δεν διευκόλυνε τη δράση της Χρυσής Αυγής, η οποία δικάζεται χαρακτηριζόμενη σαν ναζιστική εγκληματική οργάνωση. Θεωρούμε – είπε – ότι το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να υιοθετήσει αυτή τη στάση, συνενώνοντας τη φωνή του με δεκάδες δήμους σε όλη τη χώρα, σωματεία και μαζικούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα