Περίεργα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοούμε

Υπάρχουν συμπτώματα που αν εμφανίζονται ξαφνικά ή είναι επαναλαμβανόμενα χωρίς κάποιο προφανή λόγο πιθανόν να υποδεικνύουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και γι’ αυτό δεν πρέπει να αγνοούνται. Ας δούμε μερικά από αυτά:

Έντονη πίεση ή σφίξιμο στο στήθος. Αν μάλιστα αυτή συνοδεύεται από ναυτία, εμετό, ιδρώτα, δυσκολίες στην αναπνοή ή μούδιασμα στο χέρι μπορεί να είναι σημάδι επερχόμενης καρδιακής προσβολής. Αιτία της πίεσης στο στήθος μπορεί να είναι και η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Αναπνέετε

γρήγορα ή κοφτά χωρίς κάποια πιθανή εξήγηση. Αν σας κόβεται η ανάσα δε όταν ξαπλώνεται, πιθανόν αυτό να είναι σημάδι θρόμβου στους πνεύμονες ή χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας. Άλλες πιθανότητες είναι το άσθμα, η βρογχίτιδα, η πνευμονία ή ότι βρίσκεστε κάτω από τεράστιο στρες.

Χάνετε απότομα βάρος. Η ανεξήγητη απώλεια κιλών περισσότερο από το 5% του σωματικού σας βάρους, μπορεί να αποτελεί ένδειξη καρκίνου, αλλά και διαβήτη ή κατάθλιψης.

Ανεξήγητη αιμορραγία, ειδικά από τον πρωκτό, που πιθανόν να αποτελεί ένδειξη καρκίνου του εντέρου, ή με εμετό που ενδεχομένως να προκαλείται από καρκίνους του στομάχου, των πνευμόνων ή του οισοφάγου, αλλά και από βρογχίτιδα ή πνευμονία.

Υψηλός πυρετός που επιμένει. Ο πυρετός είναι ο τρόπος του οργανισμού να αμυνθεί απέναντι σε μια μόλυνση, αλλά μπορεί να είναι και σημάδια μιας σοβαρής ασθένειας.

Πρήξιμο στα πόδια που διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να σηματοδοτεί καρδιακή ανεπάρκεια ή υποθυρεοειδισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα