Θεσσαλονίκη: Εξουδετέρωση βόμβας ξεσπιτώνει χιλιάδες

Ξεκίνησε η ενημέρωση των κατοίκων του Κορδελιού που βρίσκονται γύρω από το σημείο όπου εντοπίστηκε η βόμβα στη Μοναστηρίου.

Υπάλληλοι του δήμου έχουν αρχίσει τη θυροκόλληση ανακοίνωσης όπου απεικονίζεται και ο σχετικός χάρτης με τις περιοχές που επηρεάζονται σε σπίτια, καταστήματα και βενζινάδικα, ενώ αναμένεται κι ανάλογη κίνηση των αρχών και στις υπόλοιπες περιοχές που εντάσσονται στο σχέδιο εκκένωσης.

Η επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου από το ειδικό κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Ελληνικού Στρατού και στο πλαίσιο της τήρησης των διεθνών πρωτοκόλλων ασφαλείας

θα πρέπει από τις 07:30 π.μ. μέχρι τις 10 π.μ. να εκκενωθούν προληπτικά και υποχρεωτικά οι περιοχές που βρίσκονται σε ακτίνα 1.9 χλμ από το σημείο που βρίσκεται η βόμβα.

Η βόμβα εντοπίστηκε πριν λίγες μέρες σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Νέα Μοναστηρίου, στη δυτική Θεσσαλονίκη, και η επιχείρηση απομάκρυνσης κι εξουδετέρωσης του βλήματος θα γίνει την Κυριακή από μία έμπειρη ομάδα τριών στρατιωτικών του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς θα επιχειρήσει να απομακρύνει την βόμβα την ερχόμενη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει ήδη εξουδετερώσει και μεταφέρει χιλιάδες εκρηκτικά και βόμβες

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) Νίκος Φανιός, η ομάδα θα αφαιρέσει αρχικά τον πυροκροτητή και στη συνέχεια η βόμβα θα μεταφερθεί με όχημα του στρατού στο πεδίο βολής του Ασκού Προφήτη, προκειμένου να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη.

«Από τη στιγμή που το πυρομαχικό είναι αποδεσμευμένο, δεν υπάρχει κίνδυνος να γίνει έκρηξη εύκολα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φανιός, διευκρινίζοντας ότι η βόμβα είναι αεροπορίας και θα μεταφερθεί με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, υπό την εποπτεία της αστυνομίας, που θα έχει και την ευθύνη της απρόσκοπτης διέλευσης μέσα από τους δρόμους της πόλης.

Πηγή mandata.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα