Παγκόσμια εκστρατεία για την οδική ασφάλεια: 13 διασημότητες για 3.500 ζωές (εικόνες – video)

Ο Αντουάν Γκριεζμάν, ο Ραφαέλ Ναδάλ και ο Φερνάντο Αλόνσο είναι μεταξύ των δεκατριών διασημοτήτων που παίρνουν μέρος στην πρωτότυπη παγκόσμια εκστρατεία για την οδική ασφάλεια με τίτλο «3.500 lives» (3.500 ζωές).

Η εκστρατεία εγκαινιάστηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και τον γαλλικό όμιλο JCDecaux που ειδικεύεται στη διαφήμιση στην πόλη, στις στάσεις λεωφορείων και στα μέσα μεταφοράς.

Δεκατρείς διασημότητες
ενώνουν τις δυνάμεις τους για την οδική ασφάλεια

Η εκστρατεία αφισοκόλλησης, που υπενθυμίζει τον αριθμό των ανθρώπων που σκοτώνονται καθημερινά στο δρόμο σε όλο τον κόσμο, θα διεξαχθεί σε περισσότερες από 50 χώρες.

Ήδη στο Παρίσι μια γιγάντια αφίσα αναρτήθηκε στην πρόσοψη της πλατείας Κονκόρντ υπενθυμίζοντας 13 «χρυσούς κανόνες» σχετικούς με τα βασικά αίτια των τροχαίων: «Φορέστε τις ζώνες σας», «Φορέστε κράνος», «Τηρείτε τα όρια ταχύτητας», «Κάντε ένα διάλειμμα, αν είστε κουρασμένοι», «Μην οδηγείτε αν έχετε πιει».

Κάθε διασημότητα κομίζει και έναν από τους «χρυσούς» κανόνες της οδικής ασφάλειας

Το κάθε μήνυμα μεταφέρει και ένας από τους 13 διάσημους που λαμβάνουν μέρος: ο τραγουδιστής Φάρελ Ουίλιαμς, ο ποδοσφαιριστής Γκριεζμάν, ο πρωταθλητής του τένις Ναδάλ, οι πιλότοι της Formula 1 Νίκο Ρόσμπεργκ, Φερνάντο Αλόνσο και Φελίπε Μάσα και του motoGP Μαρκ Μάρκεθ, οι αστέρες του αθλητισμού Γιόχαν Μπλέικ και Χαϊλέ Γκρεμπεσελασιέ, η παραολυμπιονίκης Βανέσα Λόου, η ηθοποιός και παραγωγός Μισέλ Γέο και η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό μετέχουν σε αυτήν.

Η εκστρατεία συνοδεύεται από ένα μανιφέστο για πιο ασφαλείς δρόμους, βελτίωση των υποδομών και της ασφάλειας των οχημάτων, μεγαλύτερη εμπλοκή των εταιριών, αυστηρότερα μέτρα κατά της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και της υπερβολικής ταχύτητας.

Με περισσότερο από 1,25 εκατομμύριο νεκρούς στο δρόμο κάθε χρόνο, τα τροχαία έχουν γίνει η δεύτερη αιτία θνησιμότητας παγκοσμίως μετά το AIDS και η πρώτη για την ηλικιακή ομάδα 15-19 ετών . Κάθε μέρα 500 παιδιά σκοτώνονται στα τροχαία.

Keywords
Τυχαία Θέματα