Ο Μαυραγάνης εξηγεί πώς θα λειτουργήσει το αναλογικό πρόστιμο

Μεγαλύτερα πρόστιμα στους έχονταςΤο δικαστήριο θα έχει δικαίωμα να επιβάλλει βιωματικές ποινές

«Προτείνουμε μεγαλύτερα πρόστιμα στους έχοντες και όχι μείωση προστίμων» τονίζει ο τόνισε ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που έδωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, ο Μαυραγάνης έδωσε εξηγήσεις για το πώς θα λειτουργήσει το αναλογικό πρόστιμο στις παραβιάσεις ΚΟΚ αλλά και τι θα συμβεί

εν γένει με τις νέες ρυθμίσεις για τις παραβάσεις του ΚΟΚ.

«Θα είμαστε πιο αυστηροί σε τέσσερις παραβάσεις, παραβίαση stop, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, όριο ταχύτητας και κατανάλωση αλκοόλ. Σε αυτές τις παραβάσεις και θα επιμηκυνθεί ο χρόνος αφαίρεσης των πινακίδων και θα επιμηκυνθεί ο χρόνος αφαίρεσης του διπλώματος και δεν θα επιστρέφονται», σημείωσε ο αρμόδιος υφυπουργός.

«Δεν αλλάζει η ποινική αντιμετώπιση των παραβάσεων» τόνισε ο κ. Μαυραγάνης και συμπλήρωσε:

«Το δικαστήριο εκτός από την ποινή, θα έχει το δικαίωμα και να επιβάλλει βιωματικές ποινές τις οποίες επίσης προτείνουμε», ξεκαθαρίζοντας πως «ως προς την ποινική μεταχείριση δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με τα πρόστιμα. Τα πρόστιμα είναι διοικητικά πρόστιμα δεν έχουν σχέση με την ποινή αυτή καθ’ εαυτή και επιβάλλονται ανάλογα με την παράβαση την οποία έκανες. Το δικαστήριο θα δικάσει μια υπόθεση με τον ποινικό κώδικα που θα έχει μέσα και τις βιωματικές ποινές επιπρόσθετα με αυτές που ισχύουν σήμερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα