Θεοδωράκης: Να σιγουρέψουμε τη χώρα, «όχι» σε πρόωρες εκλογές

Την αντίθεσή του στις πρόωρες εκλογές πριν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, εξέφρασε εκ νέου ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, επισημαίνοντας ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η χώρα.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε «η οικονομία καταρρέει πάλι και, ό,τι προσπαθούμε να χτίσουμε, γκρεμίζεται». Πρόσθεσε ότι μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης «θα δούμε τι κερδίσαμε και τι χάσαμε».

«Είμαστε αντίθετοι σε εκλογές

τώρα. Προέχει να σιγουρέψουμε τη χώρα. Να κλείσει η αξιολόγηση. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που τα χρόνια της κρίσης κάνει εκλογές και δημοψηφίσματα. Σε όλες οι άλλες χώρες τα βρήκαν. Τόσα χρόνια, αντί να λύσουμε τα προβλήματα κάνουμε εκλογές. Ίσως είναι μια από τις αιτίες που μας οδήγησαν εδώ», είπε χαρακτηριστικά.

Απέδωσε την καθυστέρηση της αξιολόγησης στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν καθυστέρησες και έφαγες όλα τα γκολ της ζωής σου, τότε κακώς καθυστέρησες».

Οπως εκτίμησε ακόμη, η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Χαρακτήρισε προσβλητικό «για όλους μας» ότι ο Πρωθυπουργός «βγήκε και μίλησε αγνοώντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ» σχετικά με την ανάπτυξη, η οποία το τέταρτο τρίμηνο του 2016 ήταν αρκετά χαμηλότερη από την αρχική πρόβλεψη.

Σε ερώτημα για το αν το Ποτάμι θα ψηφίσει τα μέτρα, είπε ότι «από τη στιγμή που λες ότι μπορείς μονός σου, παίρνεις και την ευθύνη, από τη στιγμή που αναλαμβάνεις την διαπραγμάτευση παίρνεις και την ευθύνη» και επανήλθε στη θέση του για μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης.

Τέλος, σε ό,τι αφορά και την παραίτηση βουλευτών του Ποταμιού, όπως καταγράφηκαν τους τελευταίους μήνες, ο κ. Θεοδωράκης μίλησε για αντιδημοκρατική πρακτική «να ενισχύονται τα κόμματα από βουλευτές που φεύγουν από ένα κόμμα και μεταπηδούν σε ένα άλλο».

The post Θεοδωράκης: Να σιγουρέψουμε τη χώρα, «όχι» σε πρόωρες εκλογές appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα