Όλη η Ελλάδα είναι μπλε…

«Όλη η Ελλάδα είναι μπλε» στο μυαλό των παροικούντων της «γαλάζιας Ιερουσαλήμ», όπως τουλάχιστον προκύπτει από το «φακέλωμα» των Ελλήνων πολιτών, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής «Μητρώο Στελεχών» που λειτουργεί στην ιστοσελίδα της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, στην εφαρμογή αυτή, με μια απλή αναζήτηση, ήταν δυνατό να βρεθεί κάθε πολίτης της χώρας με δικαίωμα ψήφου στις εκλογές. Το θέμα έφεραν στο φως

χρήστες του διαδικτύου, ενώ όσοι πρόλαβαν – πριν η σελίδα κατέβει – να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους, διαπίστωσαν πως «ούτε λίγο, ούτε πολύ» συμπεριλαμβάνονται στο «Μητρώο Στελεχών» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Ωστόσο, δεν ήταν το μόνο παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε η ΝΔ. Με γνώση βασικών στοιχείων της ταυτότητας ενός προσώπου (ον/μο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, έτος γέννησης κτλ), ήταν δυνατό ο οποιοσδήποτε να εγγράψει ως στέλεχος τον οποιονδήποτε, ακόμα και τον… Αλέξη Τσίπρα!

Το ζήτημα της διατήρησης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων από πλευράς ΝΔ, έθιξε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Μητρώο Στελεχών», που λειτουργεί στην ιστοσελίδα της ΝΔ, (http://ananeosi.nd.gr/main/) και στο οποίο καλούνται να εγγραφούν ενδιαφερόμενοι, εμφανίζονται προσωπικά στοιχεία όπως το εκλογικό τμήμα και η πλήρης ημερομηνία γέννησης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη ΝΔ «να απαντήσει με ξεκάθαρο τρόπο» στα εξής ερωτήματα:

– Διατηρεί αρχείο προσωπικών δεδομένων των πολιτών;
– Έχει ενημερώσει την αρμόδια Αρχή (Αρχή Διασφάλισης Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα) για τη διατήρηση και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων;
– Κινείται εντός του πλαισίου του νόμου για τη διατήρηση, αποθήκευση, και διάδοση των προσωπικών δεδομένων;

«Σε αντίθετη περίπτωση», σημειώνει, «πρόκειται για υποκλοπή δεδομένων, και καλούμε κάθε αρμόδια Αρχή να παρέμβει άμεσα».

Keywords
Τυχαία Θέματα