Τις 127 έφτασαν οι εταιρίες που εναντιώθηκαν κατά του διατάγματος Τραμπ

Τριάντα αμερικανικές εταιρίες προστέθηκαν στην λίστα με τα ονόματα των εταιριών, που υπέγραψαν ένα νομικό έγγραφο με το οποίο αντιτίθεται στο διάταγμα του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με το οποίο απαγορεύει την είσοδο μεταναστών από 7 μουσουλμανικές χώρες. Ο αριθμός των εταιρειών που έχουν υπογράψει το έγγραφο ανέρχεται συνολικά πλέον στις 127.

Μεταξύ των εταιριών αυτών είναι η Tesla, αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία σχεδιάζει,

παράγει και πουλάει ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Επίσης η Adobe, η HP και η Evernote εταιρίες οι οποίες ασχολούνται με λογισμικά υπολογιστών αλλά και εφαρμογές κινητών smartphones.

Οι υπόλοιπες 97 εταιρίες που είχαν υπογράψει νωρίτερα δήλωσαν πως το αντιμεταναστευτικό αυτό διάταγμα του Τραμπ «προκαλεί σοβαρές ζημιές» στο μέλλον των επιχειρήσεων τους.

Την Κυριακή κατατέθηκε στην Ουάσινγκτον ένα έγγραφο από τεράστιους τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Apple, η Google, το Facebook και η Microsoft. Ο ιδρυτής του Facebook Mark zuckerberg πήρε θέση και έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα λέγοντας «Οι ΗΠΑ είναι ένα έθνος μεταναστών και θα πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτό».

Η Amazon, η Microsoft και η Expedia δήλωσαν ότι υποστηρίζουν την κίνηση προσφυγής στη δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης της Amazon, Τζεφ Μπέζος, δήλωσε ότι η εταιρεία του «είναι έτοιμη να υποστηρίξει την κίνηση αυτή», καθώς πρόσθεσε ότι «είμαστε ένα έθνος μεταναστών των οποίων τα διαφορετικά υπόβαθρα, οι ιδέες και οι απόψεις έχουν συμβάλλει στο να δημιουργούμε και να εφευρίσκουμε εδώ και 240 χρόνια. Κανένα άλλο έθνος δεν είναι καλύτερο στο να αξιοποιεί την ενέργεια και το ταλέντο των μεταναστών. Είναι ένα χαρακτηριστικό πλεονέκτημα της χώρας μας -το οποίο δεν θα πρέπει να αποδυναμώσουμε».

Το εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ αφορά στην παύση του αμερικανικού προσφυγικού προγράμματος για 120 ημέρες, ενώ αναστέλλει επ’ αόριστον την άδεια εισόδου σε πολίτες της Συρίας, του Ιράκ, του Ιράν, της Λιβύης, της Σομαλίας, του Σουδάν και της Υεμένης.

Keywords
Τυχαία Θέματα