Σαπέν: Οι αγορές θα χάσουν πολλά χρήματα αν στοιχηματίσουν υπέρ της Λεπέν στις εκλογές

Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, τόνισε ότι οι χρηματαγορές θα χάσουν πολλά χρήματα εάν στοιχηματίσουν υπέρ της Μαρίν Λεπέν, αφού -όπως είπε- η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς δεν θα εκλεγεί ποτέ στον προεδρικό θώκο της Γαλλίας.

Ο Σαπέν επισήμανε ότι κάποιοι επενδυτές δεν φαίνεται να κατανοούν το εκλογικό σύστημα της Γαλλίας, το οποίο, όπως υποστηρίζει, θα διασφαλίσει σε οποιοδήποτε αντίπαλο

αντιμετωπίσει η Λεπέν στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών του Μαΐου μια άνετη νίκη, εξασφαλίζοντας το 60% ή το 70% των ψήφων.

«Αυτός είναι ο λόγος που η Λεπέν δεν θα εκλεγεί ποτέ στη Γαλλία», τόνισε ο Σαπέν, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters και σε μια ομάδα ευρωπαίων δημοσιογράφων.

Αναφερόμενος στην αύξηση του κόστους δανεισμού της Γαλλίας τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με τις προεδρικές εκλογές, ο Σαπέν τόνισε:

«Εκείνοι που, καλή τη πίστη ή στο πλαίσιο της σεναριολογίας στοιχηματίζουν εναντίον της Γαλλίας διότι πιστεύουν ότι η Λεπέν μπορεί να νικήσει δεν κάνουν μονάχα λάθος, αλλά θα είμαι ειλικρινής: θα χάσουν πολλά χρήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα