Ναζί ο γιατρός που αρνιόταν να δεχθεί πρόσφυγες στην Αυστρία – Δίωξη από τις αρχές

Νέα στοιχεία βγαίνουν στην επιφάνεια για το γιατρό που αρνιόταν να δεχθεί πρόσφυγες ως ασθενείς στην Αυστρία. Το πλούσιο ναζιστικό προπαγανδιστικό υλικό που βρήκε η αστυνομία στο σπίτι του και η πληθώρα των –νεοναζιστικού περιεχομένου- αναρτήσεων του στο διαδίκτυο οδηγούν σε δίωξη για ναζιστική δραστηριοποίηση κατά παράβαση του αυστριακού «Νόμου απαγόρευσης»,

Η πινακίδα με την επιγραφή «Σε αυτό το ιατρείο δεν γίνονται δεκτοί οι αιτούντες άσυλο«, που είχε αναρτήσει – μάλιστα και σε αγγλική μετάφραση — τόσο

στην είσοδο του ιατρείου του στη Βιέννη, όσο και στο Facebook, ο Αυστριακός γιατρός Τόμας Ούντεν είχε προκαλέσει την περασμένη άνοιξη μεγάλο σάλο στην Αυστρία.

Αντιδρώντας τότε στην πρωτοφανή αυτή στάση ενός συμβεβλημένου γιατρού του, το Περιφερειακό Ταμείο Ασθενών της Βιέννης είχε καταγγείλει τη σύμβαση μαζί του, έπειτα και από την κατηγορηματική άρνηση του 54χρονου να αλλάξει την τότε στάση του.

Στα τέλη του περασμένου Ιουλίου η Ιατρική Ένωση Βιέννης προχώρησε στην επιβολή απαγόρευσης της άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος, εκτιμώντας πως αυτός δεν είναι πλέον αντάξιος της απαραίτητης εμπιστοσύνης.

Όπως αναφερόταν σχετικά, η απαγόρευση είχε επιβληθεί όχι μόνον εξαιτίας της απαράδεκτης στάσης του Τόμας Ούντεν σε σχέση με τους αιτούντες άσυλο, αλλά και για άλλους ακόμη λόγους που σχετίζονται με τις ακραίου, ναζιστικού περιεχομένου αναρτήσεις του στο Facebook.

Όπως επιβεβαίωσε σήμερα η εκπρόσωπός της, η Εισαγγελία Βιέννης ασκεί τώρα δίωξη εναντίον του γιατρού για ναζιστική δραστηριοποίηση κατά παράβαση του «νόμου απαγόρευσης», μετά τον εντοπισμό υλικού ναζιστικού περιεχομένου κατά την έρευνα στην κατοικία του, αλλά και τις πολλαπλές αναρτήσεις στην προσωπική σελίδα του στο Facebook.

Σε αυτές τις αναρτήσεις του, ο γιατρός, ο οποίος έγινε γνωστό πως διαθέτει αρκετά πανεπιστημιακά διπλώματα, εξυμνεί επανειλημμένα τον εθνικοσοσιαλισμό, αρνείται το Ολοκαύτωμα ή παραπέμπει σε αντισημιτικές, ακροδεξιές και νεοναζιστικές ιστοσελίδες και μπλόγκ.

Από την Εισαγγελία Βιέννης γνωστοποιήθηκε πως δεν έχει ακόμη οριστεί ημερομηνία για τη δίκη του Τόμας Ούντεν , η οποία θα διεξαχθεί από ορκωτό δικαστήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα