Ηράκλειο: Συλλαλητήριο στις 9 Μαρτίου από το Εργατικό Κέντρο

Σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 9 Μαρτίου θα προχωρήσει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, όπως αποφάσισε η διοίκησή του στα πλαίσια των αποφάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ και «εκτιμώντας την σκληρή πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώνεται από τις Κυβερνητικές επιλογές με την εφαρμογή – υλοποίηση των καταστροφικών για την κοινωνία και την οικονομία όρων του 3ου μνημονίου αλλά και με επίκεντρο

το ασφαλιστικό».

Το συλλαλητήριο οργανώνεται σε συνεργασία με Συνδικαλιστικούς και Επιστημονικούς φορείς που πλήττονται από το σχέδιο «λαιμητόμος» που καταργεί την κοινωνική ασφάλιση, σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Επίσης, αποφάσισε την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην κατάθεση στη βουλή του ασφαλιστικού. «Η Κυβέρνηση με το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου μετατρέπει το κοινωνικό ζήτημα του ασφαλιστικού σε δημοσιονομικό ζήτημα καταργώντας κάθε αίσθημα δικαίου καθώς για ακόμη μια φορά ζητά να σηκώσουν το «μάρμαρο» του χρηματοοικονομικού κενού τα «συνήθεις θύματα». Το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό καταστρέφει τους συνταξιούχους, τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και κυρίως το μέλλον της νέας γενιάς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα