Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενισχύει τη ρευστότητα για τους αγρότες

Σε πέντε κράτη – μέλη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, επετράπη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αυξήσουν τις προκαταβολές στους αγρότες που πλήττονται από δυσχερείς κλιματολογικές συνθήκες, κατά το πρώτο μέρος του 2017 και αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας.

Η απόφαση ελήφθη στις αρχές Σεπτεμβρίου 2017 και σημαίνει πως αγρότες σε 15 πλέον χώρες της ΕΕ, είναι επιλέξιμοι για αύξηση των προκαταβολών τους.

Για τις πρώτες

10 χώρες, και συγκεκριμένα για: Βέλγιο, Ισπανία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Τσεχική Δημοκρατία και Φινλανδία, η απόφαση ελήφθη στις αρχές Σεπτεμβρίου 2017.

Τα πέντε επιπλέον κράτη μέλη, και ειδικότερα: Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Κροατία και Ρουμανία, ζήτησαν αργότερα έγκριση.

Η απόφαση σχετικά με την πρώτη δέσμη αιτημάτων των δέκα χωρών ήταν ήδη υπό επεξεργασία. Ωστόσο, η αύξηση του επιπέδου των προκαταβολών, τις οποίες οι αρχές των κρατών μελών παρέχουν στους αγρότες ετησίως έχει ως σκοπό να μετριάσει ορισμένα από τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, μετά από αντίξοες κλιματικές συνθήκες, όπως ξηρασία ή ισχυρές βροχοπτώσεις.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα