Κύπρος: Συνελήφθη γυναίκα γιατί έκανε έκτρωση

Ελεύθερη αφέθηκε μία νεαρή γυναίκα στην Κύπρο, η οποία είχε συλληφθεί μαζί με τον γυναικολόγο της, μετά από καταγγελία του συντρόφου της, ότι προχώρησε σε διακοπή της κύησης της χωρίς την έγκρισή του.

Ο γιατρός της νεαρής αναμένεται να αποφυλακισθεί σύντομα.

Το νεαρό ζευγάρι, δεν έχει δικό του σπίτι ενώ αντιμετωπίζει αρκετά σοβαρά οικονομικά προβλήματα αφού κανένας από τους δύο δεν εργάζεται. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο νέοι έχουν ήδη ένα παιδί, το οποίο προσπαθούν να συντηρήσουν.

Δείτε επίσης: Συγκεντρώσεις

υπέρ του δικαιώματος στην έκτρωση σε όλη την Ευρώπη

Οι παραπάνω λόγοι οδήγησαν τη γυναίκα, την οποία – συνόδευσε στην κλινική η μητέρα του συντρόφου της – στην απόφαση να προχωρήσει στην έκτρωση,

Εναντίον της νεαρής και του γιατρού της εκδόθηκε διάταγμα κράτησης για «συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος» και «προμήθεια φαρμάκων ή οργάνων ή άσκηση βίας οποιουδήποτε είδους με σκοπό την άμβλωση».

Στην Κύπρο στα ποινικά αδικήματα εναντίον των ηθών, περιλαμβάνεται και ο «ιατρικός τερματισμός της εγκυμοσύνης» στα άρθρα 167 και 168 του Ποινικού Κώδικα.

Δείτε επίσης: Συγκέντρωση για ασφαλή πρόσβαση στην άμβλωση έξω από τη Βουλή (εικόνες)

Οι δύο αυτές συλλήψεις προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις με την βουλευτή του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά, να χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις συλλήψεις για άμβλωση και να επιμένει πως επιβάλλεται να προχωρήσει άμεσα ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για σχετικά με το θέμα.

«Κάποιοι υπέκυψαν στις αξιώσεις του αρχιεπισκόπου και των πιο συντηρητικών κύκλων της κυπριακής κοινωνίας», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Κουκουμά.

Πληροφορίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα