«Εντυπωσιακή η δουλειά που έχει κάνει η Ελλάδα», τόνισε η Λαγκάρντ

Τη δουλειά που έχει κάνει η Ελλάδα και τις προσπάθειες των Ελλήνων εξήρε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Δείτε επίσης: «Δεν ζητάμε νέα μέτρα από την Ελλάδα», ξεκαθαρίζει το ΔΝΤ

«Η Ελλάδα

έχει κάνει πολλή δουλειά και οι Έλληνες κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες. Είναι πολύ εντυπωσιακό», τόνισε χαρακτηριστικά η Λαγκάρντ.

Παράλληλα, επισήμανε ότι το ΔΝΤ δεν ζητά νέα μέτρα, αλλά την εφαρμογή αυτών που συμφωνήθηκαν, ενώ επέμεινε για άλλη μία φορά στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, για το οποίο συνεχίζει τη συζήτηση με την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Σχετικά με τη σχεδιαζόμενη μετεξέλιξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, είπε ότι η συνεργασία του με το ΔΝΤ θα συνεχιστεί.

Για την αποχώρηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, η επικεφαλής του ΔΝΤ εξήρε τη συμβολή του στην πρόοδο της Ευρωζώνης, αν και -όπως είπε- δεν συμφωνούσαν πάντοτε. «Κρατούσε την Ευρωζώνη εστιασμένη στις κρίσιμες στιγμές», τόνισε.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα