Πότε και γιατί πρέπει ο γονιός να πάει στον ειδικό παιδαγωγό / ψυχοπαιδαγωγό;

Γράφει ο Ξηντάρας Σταύρος, Ειδικός Παιδαγωγός και συνεργάτης του doctoranytime.gr

Με την έναρξη μιας σχολικής χρονιάς οι γονείς , οι εκπαιδευτικοί αλλά και το ίδιο το παιδί πολλές φορές μπορεί να αντιληφθούν ότι αντιμετωπίζει κάποιες δυσκολίες .

Αναφέρομαι σε μερικές ενδείξεις που θα βοηθήσουν έναν γονιό να συνειδητοποιήσει νωρίτερα ένα πρόβλημα που βιώνει το παιδί του, ώστε να αναζητήσει έναν ειδικό για να κάνει διάγνωση καθώς και παρέμβαση,αν χρειάζεται, για να βρει λύση στο πρόβλημά του.

Το παιδί κλαίει
έντονα & πολύ, είναι νευρικό, φοβισμένο, ανήσυχο, αμήχανο.Χαίρεται λίγο, δεν μιλά, προτιμά να είναι μόνο. Φαίνεται ντροπαλό, δειλό, απομονωμένο, δυστυχισμένο.Έχει εφιάλτες, ζαλάδες, διάφορους πόνους, ναυτία, πονοκεφάλους, εμετό, κοιλιακά προβλήματα.Παραβιάζει κανόνες, βρίζει, λέει ψέματα.Αντιμιλά είναι ανυπάκουο.Δεν τα πάει καλά με τους άλλους μαθητές, δεν είναι ιδιαίτερα κοινωνικός.Έχει έμμονες ιδέες, αυτοτραυματίζεται, παίζει με τα γεννητικά του όργανα.Είναι απρόσεκτο, υπερκινητικό – παρορμητικό.Νιώθει θύμα και φόβο που προκαλείται από άλλους συμμαθητές στο σχολείο ή στο διαδίκτυο.Δεν μπορεί να διαβάσει κανονικά σε σχέση με τους συνομήλικους του.Η ορθογραφία του, ο γραφικός χαρακτήρας ή ο γραπτός λόγος δεν είναι οι αναμενόμενοι ή αντιμετωπίζει δυσκολία στην κατανόηση μαθηματικών εννοιών κτλ.

The post Πότε και γιατί πρέπει ο γονιός να πάει στον ειδικό παιδαγωγό / ψυχοπαιδαγωγό; appeared first on Doctoranytime Blog | Ενημέρωση για όλα τα θέματα υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα