Ποιά δικαιολογητικά χρειαζόμαστε για τη νέα σχολική χρονιά;

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει, η δουλειά σε καλεί και οι “αθλοι” του Σεπτέμβρη αρχίζουν τον κύκλο τους. Ένας από τους μεγαλύτερους από αυτούς που έχεις να αντιμετωπίσεις είναι και τα δικαιολογητικά έγγραφα (για σένα ή το παιδί σου) που πρέπει να μαζέψεις από γιατρούς για αθλητικές δραστηριότητες ή για το σχολείο. Γνωρίζεις όμως ποια είναι όλα αυτά τα απαραίτητα δικαιολογητικά;

Είσαι σε καλά χέρια! Διάβασε εδώ ποια χαρτιά θα χρειαστείς για όλες τις σχολικές ή αθλητικές δραστηριότητες!

Σχολείο

Κάθε χρόνο, τα σχολεία

είναι υποχρεωμένα να μοιράσουν στους μαθητές ένα συγκεκριμένο έγγραφο, το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.), το οποίο είναι απαραίτητο για τη συμμετοχή τους στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Το συγκεκριμένο Ατομικό Δελτίο συμπληρώνεται από τον Παιδίατρο ή Παθολόγο, αφού έχει προβεί σε μια σειρά ερωτήσεων και εξετάσεων, για να διαπιστωθεί αν ο μαθητής πληροί όλες τις προϋποθέσεις υγείας για να συμμετάσχει χωρίς κανένα πρόβλημα στο μάθημα της Γυμναστικής.

Το Ατομικό Δελτίο Υγείας του κάθε μαθητή αν και παραμένει στο αρχείο του σχολείου, δεν επαρκεί για την επιπλέον συμμετοχή σε αγώνες και ομίλους. Σε αυτή την περίπτωση, απαιτούνται άλλα έγγραφα, πιο ειδικά, ανάλογα πάντα με το άθλημα στο οποίο ο μαθητής θα αγωνιστεί.

Γυμναστήριο

Το Σεπτέμβρη, οι μπαταρίες είναι γεμάτες και οι προσφορές απο τα γυμναστήρια, πολλές. Και πάλι, όμως, για κάθε νέα εγγραφή (σε κάποιες περιπτώσεις ισχύει και για ανανέωση) είναι απαραίτητα κάποια έγγραφα από ειδικούς γιατρούς, για να πιστοποιηθεί η καταλληλότητα.

Συγκεκριμένα, χρειάζεται μια βεβαίωση από Καρδιολόγο ή Παθολόγο ότι ο οργανισμός “πληροί τις προϋποθέσεις” για να αντέξει την άσκηση στο γυμναστήριο, καθώς και μια βεβαίωση από Δερματολόγο, ότι δεν υπάρχει κάποια κολλητική δερματική πάθηση.

Κολυμβητήριο

Ένας τρόπος, όμως, να παρατείνεις το καλοκαίρι είναι σίγουρα το κολύμπι, ακόμα και τις μέρες του χειμώνα.

Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για τις δημοτικές και ιδιωτικές πισίνες δεν είναι τόσα πολλά όσα ίσως πιστεύεις. Χρειάζεται μια απλή βεβαίωση από τον Παθολόγο ή τον Καρδιολόγο, ενώ ιδιαίτερη βάση πρέπει να δωθεί στη βεβαίωση από τον Δερματολόγο. Για τις γυναίκες, είναι απαραίτητο να φέρουν και βεβαίωση από τον Γυναικολόγο.

Και το καλύτερο στο κρατήσαμε για το τέλος! Η νέα εκστρατεία του doctoranytime, θα σου δώσει όλες τις βεβαιώσεις που χρειάζεσαι, καθώς και τις απαραίτητες εξετάσεις από Δερματολόγο, Καρδιολόγο, ΩΡΛ, Οφθαλμίατρο και διαγνωστικά κέντρα, για μια νέα χρονιά γεμάτη υγεία!

Μην καθυστερείς, “κλείσε” γρήγορα τις υποχρεώσεις για έναν Σεπτέμβρη λίγο πιο ξέγνοιαστο!

Δες την ενέργεια εδώ και κλείσε ραντεβού!

The post Ποιά δικαιολογητικά χρειαζόμαστε για τη νέα σχολική χρονιά; appeared first on Doctoranytime Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα