Πρόβλημα στη Γερμανία με τις έφηβες νύφες προσφύγων!

ΚΟΣΜΟΣΠρόβλημα στη Γερμανία με τις έφηβες νύφες προσφύγων!Δευτέρα, Σεπτέμβριος 12, 2016 - 18:28

Αντιμέτωπες με το αίσχος των γάμων, κυρίως μικρών κοριτσιών, που έχουν δεν έχουν μπει στην εφηβεία, απλά επειδή έτσι αποφασίζουν οι γονείς τους, βρίσκονται οι γερμανικές Αρχές, που διαπιστώνουν τώρα πως το Προσφυγικό έχει και αυτή την παράμετρο.

Ξεπερνούν τα 360 τα κορίτσια κάτω των 14 ετών που δήλωσαν γάμους στις αρμόδιες ληξιαρχικές Αρχές της Γερμανίας. Στη χώρα η ελάχιστη ηλικία που επιτρέπεται να τελείται γάμος είναι τα 18 χρόνια και εξαιρέσεις γίνονται στα 16, στην περίπτωση

που συμφωνούν οι γονείς και των δύο μελλονύμφων. Δεκτές γίνονται επίσης δηλώσεις γάμων που έγιναν στο εξωτερικό, ακόμα και κάτω των 16 ετών.

Μουσουλμάνοι

Και επειδή αυτό το φαινόμενο είναι έντονο πλέον μεταξύ των μουσουλμάνων προσφύγων, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να ακυρώσουν τη διάταξη που αποδέχεται γάμους που έχουν γίνει σε ηλικίες κάτω των 16 ετών, ανεξάρτητα με το πού τελέστηκαν. Ετσι, τα παιδιά -κυρίως κορίτσια, αλλά καμιά φορά και αγόρια- που φθάνουν πρόσφυγες στη Γερμανία και δηλώνουν παντρεμένα δεν θα αναγνωρίζονται ως τέτοια, αν τελικά αλλάξει ο νόμος. Αυτό σημαίνει πως θα αποκόπτεται κάθε σχέση με τον ή τη σύζυγο.

Keywords
Τυχαία Θέματα