Φάγαμε στο Barabicu

12:38 13/1/2017 - Πηγή: e-table

Μια βόλτα στο Νέο Ψυχικό θα σε “ψήσει” για κρέας!

Επισκέφτηκα το γνωστό πλέον στους λάτρεις του κρέατος Barabicu στο Νέο Ψυχικό. Ο συμμαζεμένος κατάλογος θα σε οδηγήσει στην σωστή επιλογή χωρίς δεύτερες σκέψεις! Ορεκτικά με άποψη, φτιαγμένα εξ’ολοκλήρου στην κουζίνα του εστιατορίου, ιδιαίτερες σαλάτες που θα συνοδεύσουν ιδανικά τα κρεατικά που θα ακολουθήσουν. Και ας περάσουμε στον πρωταγωνιστή, το κρέας. Στο Barabicu έχει κανείς την ευκαιρία premium cuts κρεατικών αλλά και τα Barabicu

specials όπως τα ονομάζουν.

Η παρέα μου κι εγώ κάθισαμε αναπαυτικά σε μία από τις ροτόντες, στο αίθριο του εστιατορίου και ξεκινήσαμε για την εμπειρία Barabicu.

Για αρχή ήρθε στο τραπέζι μας η τραγανή τάρτα, με σπιτικό φύλλο πάντα, παλαιωμένη γραβιέρα, μανιτάρια και σπαράγγια και φρέσκο κόλιανδρο και μαϊντανό. Μια τάρτα πολύ πλούσια σε γεύση, ένα ορεκτικό που το προτείνω στους λάτρεις του είδους. Μαζί με την τάρτα , επιλέξαμε και το ψητό καμαμπέρ με chutney καρότου και παπαρουνόσπορο, άλλο ένα ορεκτικό που αξίζει δοκιμής. Για σαλάτα, επιλέξαμε έναν δροσερό συνδυασμό από φύλλα σπανακιού, ρόκας με αχλάδι και ξινοτύρι από την Ίο, νόστιμος συνδυασμός υλικών και ένα εξαιρετικό ελαιόλαδο που ξεχωρίσαμε κι εγώ και η παρέα μου.

Έπειτα, σειρά είχε το κρέας!

Αργεντίνικη πικάνια μαστόρικα ψημένη με σάλτσα chimichurri και δροσερή σαλάτα στο πλάι και το αγαπημένο μου chateaubriand φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος όπου σερβίρεται με ψητά λαχανικά και μικρές ψητές πατάτες, και μια σειρά από συνοδευτικές σάλτσες με πρώτη την βουτυράτη sauce béarnaise, σάλτσα πιπεριών, την σκορδάτη αργεντίνικη chimichurri και ένα μπολάκι με χοντρό αλάτι για να βάλει ο καθένας στο πιάτο του ότι και όσο προτιμά περισσότερο. Εδώ να τονίσω ότι το μενού κρεατικών του εστιατορίου είναι στην λογική της παρέας, δηλαδή πιάτα με μεγάλες μερίδες (800 γρ. περίπου) που προορίζονται για 2-3 άτομα καθεμιά. Αυτό είναι κάτι που μου άρεσε πολύ μιας και κατ’ αυτό τον τρόπο η σχέση ποιότητας-τιμής φαίνεται απόλυτα λογική.

Συνοψίζοντας αξίζει να επισκεφτεί κανείς το Barabicu, για τα σωστά ψημένα κρεατικά και τις special κοπές όπου οι λάτρεις του είδους θα εκτιμήσουν και οι αρχάριοι θα μπουν στην φιλοσοφία του σωστού ψησίματος. Εδώ θα έρθεις για απολαύσεις καλό κρέας χωρίς γαρνιτούρες και έξτρα σάλτσες να καλύπτουν την νοστιμιά του.

Κάνε Κράτηση στο Barabicu

*Barabicu, στην γλώσσα της φυλής Ταϊνό, της Καραϊβικής σημαίνει μπάρμπεκιου* Chimmichurri: αργεντίνικη σάλτσα που μαρινάρει ή συνοδεύει το ψητό μοσχάρι, με μαϊντανό, σκόρδο, τσίλι και ελαιόλαδο* Σάλτσα Βéarnaise: γαλλική σάλτσα που συνοδεύει φιλέτο και φτιάχνεται από βούτυρο κλαριφιέ, κρόκους αυγού, ξύδι από λευκό κρασί και διάφορα αρωματικά βότανα όπως εστραγκόν, κρεμμυδάκι shallot κλπ.

The post Φάγαμε στο Barabicu appeared first on Home - Blog e-table.

Keywords
Τυχαία Θέματα