Βόλτα στα καλά κουτούκια της Αθήνας

Καλά τα στυλάτα μοντέρνα εστιατόρια, καλά τα new age ψητοπωλεία και μπεργκεράδικα, καλά τα “σούσι”, “γκουρμέ” και “medium rare”, αλλά κάποιες φορές, σαν το αγνό, παραδοσιακό κουτούκι, με τα βαρέλια στους τοίχους και το κρασί στο κανατάκι, δεν έχει. Ορίστε μερικά από τα καλύτερα αθηναϊκά κουτούκια, που έχουν διατηρήσει στο ακέραιο την παραδοσιακή τους ατμόσφαιρα.

Πρώτο στη λίστα μας, το Κουτούκι του Νικόλα στον Άγιο Δημήτριο. Κρητική κουζίνα χωρίς πολλά μοντέρνα στοιχεία, εξαιρετικά ψητά στα κάρβουνα και πολύ καλό κρασί. Η οικογενειακή ατμόσφαιρα και η ζεστή διακόσμηση από πέτρα και ξύλο

σε συνδυασμό με την ζωντανή μουσική, σε πείθουν οτι βρίσκεσαι σε μία άλλη εποχή.

Ένα ακόμα ιστορικό κουτούκι, που λειτουργεί αδιάκοπα από το 1977, το Κουτούκι του Γρίλλη, στον Ταύρο, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του είδους, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μαμαδίστικες γεύσεις, καλοψημένα ορεκτικά και κρέατα, πολύ καλό κρασί και φιλόξενη ατμόσφαιρα, προσφέρει ο,τι χρειάζεσαι για ένα βράδυ με φίλους, υπό τους ήχουν καλής ελληνικής μουσικής!

Στρεφόμενοι στα Βόρεια Προάστεια, θα προτείνουμε την Παλιά Ιστορία στο Χολαργό, με έτος λειτουργίας το 1973. Οικογενειακή επιχείρηση, που δίνει ακριβώς αυτή την εντύπωση, αφού όποιος μπαίνει, νιώθει σαν επισκέπτης στο φιλόξενο σπίτι της οικογένειας Τσουρουνάκη. Συνταγές από όλη την Ελλάδα, παραδοσιακά εκτελεσμένες και ποικιλία εκλεκτών ποτών για συνοδεία. Δεν ξέρουμε για σας, εμείς πάντως είμαστε καλυμμένοι!

Κλείνοντας, δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο Αυτό μας έλειπε στα Σεπόλια, που αν και δεν κουβαλάει τη μακρά παράδοση των προηγούμενων, αφού άνοιξε μόλις το 2013, εντούτοις, ταιριάζει απόλυτα στην περιγραφή «κουτούκι»: παρεΐστικο περιβάλλον, πεντανόστιμοι παραδοσιακοί μεζέδες, χαρακτηριστική διακόσμηση και ζωντανή μουσική -επισκεφτείτε το και δε θα χάσετε!

The post Βόλτα στα καλά κουτούκια της Αθήνας appeared first on Home - Blog e-table.

Keywords
Αναζητήσεις
τα καλα κουτουκια της αθηνας, παραδοσιακα κουτουκια αθηνα
Τυχαία Θέματα