Βρετανική ένωση ποδοσφαιρικών ομάδων έτοιμη να μεταφέρει τα ασυνόδευτα παιδιά του Καλαί στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η βρετανική ένωση ποδοσφαιρικών ομάδων Queens Park Rangers προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει τα παιδιά πρόσφυγες που παραμένουν στην «Ζούγκλα του Καλαί» μετά την επιχείρηση εκκένωσης του προσφυγικού καταυλισμού. Είχε προηγηθεί έκκληση για βοήθεια από την Γαλλία, στην οποία η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι, είχε απαντήσει αρνητικά.

Ωστόσο η Γαλλία
εξηγεί ότι οι διαπραγματεύσεις με την γειτονική χώρα για την διαχείριση των προσφύγων συνεχίζονται. Σε αυτά τα πλαίσια, η QPR προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει στην μεταφορά των παιδιών, προσφέροντας σειρά λεωφορείων που χρησιμοποιούνται για τις μετακινήσεις των ομάδων. Μέλη της ένωσης θα μπορέσουν να συνοδεύσουν τα παιδιά εθελοντικά, αλλά και να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Πίσω από τα σχέδια βρίσκεται ο λόρδος Αλφ Νταμπς που απέστειλε επιστολή προς το βρετανικό Υπουργείο Εσωτερικών και την Γαλλίδα πρέσβη, Συλβί Μπέρμαν. «Πώς μπορούμε να αφήσουμε τα παιδιά σε αυτές τις συνθήκες το 2016;», αναφέρει στο γράμμα του.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα