Ενώπιον του δικαστηρίου ο άνθρωπος που φέρεται να «έριξε» το ίντερνετ για μια εβδομάδα το 2013

Η δίκη ενός Ολλανδού που κατηγορείται ότι εξαπέλυσε μία από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις στην ιστορία του διαδικτύου άρχισε σήμερα, Κυριακή, στην πόλη Ντόρντρεχτ. Ο ίδιος επέλεξε να μην παρευρεθεί στην δικαστική αίθουσα και θα εκπροσωπηθεί αποκλειστικά από τους δικηγόρους του.

Ο 39χρονος Sven Olaf Kamphuis κατηγορείται ότι εξαπέλυσε επίθεση τύπου DDoS εναντίον της ιστοσελίδας Spamhaus που παρέχει «μαύρες λίστες» με spammers, ώστε να μπορεί κανείς να τους μπλοκάρει. Η επίθεση ήταν τόσο μεγάλη που προκάλεσε μια σειρά γεγονότων που λέγεται
ότι «έριξαν» το ίντερνετ για μία εβδομάδα το 2013.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Spamhaus έβαλε στις λίστες της την εταιρεία web hosting CyberBunker με την κατηγορία ότι φιλοξενεί ιστοσελίδες που σπαμάρουν ή εξαπατούν τους χρήστες. Η CyberBunker φιλοξενούσε κάποτε το Pirate Bay, αλλά και την WikiLeaks. Όταν η εταιρεία μπήκε στην «μαύρη λίστα», ο πάροχός της σταμάτησε να της προσφέρει τις υπηρεσίες του και εκείνη φέρεται να προσπάθησε να εκδικηθεί το Spamhaus με μια επίθεση άρνησης υπηρεσιών.

Ο Kamphuis, ο οποίος εργαζόταν στην συγκεκριμένη εταιρεία web hosting και είχε αυτοανακηρυχτεί «υπουργός τηλεπικοινωνιών στο κρατίδιο της Cyberbunker» χαρακτήρισε τις κατηγορίες «ακατανόητες».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα