Το GPS τον οδήγησε στον θάνατο: 18χρονος Καναδός νεκρός μετά από χρήση δημοφιλούς εφαρμογής

Ένας 18χρονος Καναδός έχασε την ζωή του όταν, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή εντοπισμού των έξυπνων κινητών, βρέθηκε σε μια άγνωστη διεύθυνση και πυροβολήθηκε από έναν άνδρα.

Ο Jeremy Cook είχε ξεχάσει το κινητό του σε ένα ταξί και χρησιμοποίησε την εφαρμογή για να το εντοπίσει. Μόλις βρήκε την διεύθυνση, επισκέφτηκε την κατοικία με ένα συγγενή του, όπου και τον «υποδέχτηκαν» τρεις άνδρες μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της αστυνομίας, ο Cook προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα του οδηγού
και τότε δέχτηκε τα πυρά του. Η υπόθεση έχει προβληματίσει τις αρχές γιατί το θύμα δεν γνώριζε τους θύτες του.

More @CBCNews: 18-year-old killed for smartphone; police in #London, #Ontario launch manhunt. http://t.co/k4IwFHpxMD pic.twitter.com/UXBTfBiMsA

— CBC News Alerts (@CBCAlerts) June 16, 2015

Ο αστυφύλακας Ken Steeves προειδοποίησε τους πολίτες να είναι προσεχτικοί όταν χρησιμοποιούν την εφαρμογή και σε περίπτωση που πιστεύουν ότι μπορεί να κινδυνέψουν, να καλέσουν την αστυνομία.

«Η εφαρμογή από μόνη της είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο. Κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι θα γινόταν αυτό που έγινε. Αν όμως υποψιάζεστε ότι μπορεί να προκύψει βία, να καλέσετε την αστυνομία», εξήγησε.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι το 2012 ένας Αμερικανός δολοφόνησε τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του εντοπίζοντάς τον μέσω GPS, ενώ ένας Βρετανός σκότωσε ένα κλέφτη κινητού, αφού πρώτα τον είχε βρει μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα