Πρώην στέλεχος της Goldman Sachs και συνεργάτης του Σόρος ο νέος ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ

Η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ οφείλεται, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, στο γεγονός ότι η Χίλαρι Κλίντον εκπροσωπούσε ένα πολιτικό σύστημα που προκαλεί πλέον αποστροφή στα κατώτερα οικονομικά στρώματα της Αμερικής.

Με την ίδια να φαίνεται να έχει στενές σχέσεις με την Goldman Sachs, διαχειριστές hedge funds, αλλά και τον κερδοσκόπο
Τζωρτζ Σόρος -γνωστό και ως «ο άνθρωπος που κατέστρεψε την Τράπεζα της Αγγλίας»- , πολλοί Αμερικανοί στράφηκαν στον Τραμπ, αγνοώντας ότι ο ίδιος είναι ένας δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας που έχει παραδεχτεί ότι κάνει ό,τι μπορεί για να μην πληρώσει τους φόρους του. Μόνο που η επιλογή του για την θέση του υπουργού Οικονομικών ίσως να δυσαρεστήσει μια μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων του.

Όπως επιβεβαιώθηκε, σήμερα, Τετάρτη, ο επόμενος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ δεν θα είναι άλλος από τον Στήβεν Μνούχιν, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, συνεργάτης του Σόρος και παραγωγός ταινιών, όπως το «Magic Mike XXL». Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Μνούχιν ήταν ο άνθρωπος που αγόρασε την τράπεζα IndyMac έναντι 1,6 δισ. δολαρίων, όταν εκείνη χρεοκόπησε το 2008.

Αφού ο ίδιος την μετονόμασε σε OneWest και πήρε τα σπίτια δανειοληπτών, πούλησε την τράπεζα για 3,4 δισ. δολάρια το 2015. Η ίδια η OneWest έχει κατηγορηθεί ότι αποκλείει τις μειονότητες από τις υπηρεσίες της, παρεμποδίζοντας τα μέλη από το να αποκτήσουν σπίτια και να βγουν από τις συνθήκες φτώχειας. Στο παρελθόν, ο Μνούχιν έχει χαρακτηρίσει την Goldman Sachs, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως η «τράπεζα που ελέγχει τον κόσμο», ως μια από τις πιο ηθικές τράπεζες του κόσμου.

Αυτός ο «άνθρωπος-διαμάντι» που θα αναλάβει πλέον τα ηνία της αμερικανικής οικονομίας δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα προσπαθήσει να μειώσει την φορολογία των εταιρειών από το 35% στο 15%, με στόχο, όπως είπε στο CNBC, την «μεγάλη οικονομική ανάπτυξη και την αύξηση των εισοδημάτων». Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δεχτεί κριτική ότι οι πολιτικές που θα εφαρμόσει θα έχουν στόχο την κερδοφορία των πλουσίων, στους οποίους ανήκει.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα, Τετάρτη, ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα παραδώσει τις επιχειρήσεις του στα παιδιά του, ώστε να μην υπάρξει σύγκρουση συμφερόντων. Ωστόσο, δεν ήταν όλοι ευχαριστημένοι με αυτή την εξέλιξη, δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις θα παραμείνουν στα χέρια της οικογένειας. Ο μεγιστάνας αναμένεται να δώσει περισσότερες εξηγήσεις για τα σχέδιά του στις 15 Δεκεμβρίου.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα