Η Βενεζουέλα βυθίζεται στην νομισματική κρίση. Το 55% της αξίας του έχασε το μπολίβαρ

Η νομισματική κρίση στην Βενεζουέλα συνεχίζει να εντείνεται, με το μπολίβαρ να έχει χάσει το 55% της αξίας του. Χαρακτηριστικό είναι ότι την 28η Νοεμβρίου ένα δολάριο ισούταν με 3.480 μπολίβαρ.

«Είναι ένα νόμισμα που έπεσε στην τουαλέτα», δήλωσε στο CNN ο επενδυτής Ρας Ντάλεν.

Υπάρχουν πράγματι πολλοί λόγοι που το νόμισμα της Βενεζουέλας έχει υποτιμηθεί σε αυτό τον βαθμό. Η Investopedia εξηγεί ότι σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν τρεις παράγοντες στην διαμόρφωση μιας νομισματικής κρίσης: η κυβερνητική πολιτική, οι
κεντρικές τράπεζες και οι επενδυτές. Στην περίπτωση της Βενεζουέλας, σύμφωνα με το CNN, την ευθύνη την έχει κυρίως η κυβέρνηση, επιτρέποντας μεταξύ άλλων την ραγδαία άνοδο στις τιμές των προϊόντων και αυξάνοντας απότομα τον βασικό μισθό.

Σύμφωνα με το TheNation, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, όπως το κλίμα αποσταθεροποίησης που οφείλεται στην αντιπολίτευση και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα αυτό τον μήνα, το Bloomberg δημοσίευσε άρθρο στο οποίο ανέφερε ότι το ζύγισμα των χρημάτων είναι πλέον ο μόνος τρόπος υπολογισμού λόγω της καλπάζουσας διάστασης που έχει πάρει στην οικονομία της Βενεζουέλας ο υπερπληθωρισμός.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση έχει ήδη ζητήσει από τις πέντε εταιρείες της χώρας που τυπώνουν χαρτονομίσματα να επισπεύσουν τις διαδικασίες τυπώματος μεγαλύτερων χαρτονομισμάτων των 1.000, 5.000, 10.000 ή και των 20.000 μπολίβαρ.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα