Αύξηση 8% των τιμών του πετρελαίου καθώς ο ΟΠΕΚ αποφασίζει για πρώτη μείωση παραγωγής από το 2008

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν πάνω από 8% την Τετάρτη, σημειώνοντας υψηλό πέντε εβδομάδων, καθώς κάποιοι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου του κόσμου συμφωνούν να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου για πρώτη φορά από το 2008, σε μια προσπάθεια να υποστηρίξουν τις τιμές.

Οι τιμές του Μπρεντ για παράδοση τον Ιανουάριο
αυξήθηκαν κατά 3,86 δολάρια, ή 8,3%, στα 50,214 δολάρια το βαρέλι, ανακάμπτοντας από μια πτώση περίπου 4% την Τρίτη, και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη άνοδο εντός μίας ημέρας μέσα σε διάστημα εννιά μηνών. Το Μπρεντ παράδοση τον Φεβρουάριο αυξήθηκε κατά 3,94% στα 51,26 δολάρια το βαρέλι. Όσον αφορά στο αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI), σημειώθηκε άνοδος 3,66 δολαρίων, στα 48,89 δολάρια το βαρέλι- υψηλό εβδομάδας.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών έχει συμφωνήσει στην πρώτη μείωση παραγωγής μέσα σε οκτώ χρόνια, δήλωσε στο Reuters πηγή του ΟΠΕΚ, καθώς συνεχίζονται στη Βιέννη οι συζητήσεις όσον αφορά στην έκταση της μείωσης για το κάθε μέλος.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε πως ήταν έτοιμη να αποδεχτεί «μεγάλο πλήγμα» στην παραγωγή της και να αποδεχτεί «πάγωμα» της παραγωγής του μεγαλύτερου αντιπάλου της, του Ιράν, σε επίπεδα προ των κυρώσεων.

«Φαίνεται πως ο ΟΠΕΚ θα καταλήξει σε συμφωνία» είπε ο Κόλιν Σμιθ, διευθυντής ερευνών πετρελαίου και αερίου στο Panmure Gordon στο Λονδίνο.

Προκαταρκτική συμφωνία που επετεύχθη στο Αλγέρι τον Σεπτέμβριο έθεσε πλαφόν παραγωγής στα 32,5-33 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

Πριν τη συνάντηση της Τετάρτης, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Καλίντ αλ Φαλίχ, δήλωσε πως ο ΟΠΕΚ όντως επικεντρώνεται στη μείωση της παραγωγής σε μια «οροφή» 32,5 εκατ. βαρελιών ημερησίως, και πως ελπίζει η Ρωσία και άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες εκτός ΟΠΕΚ θα συνεισφέρουν με περικοπή άλλων 0,6 εκατ. βαρελιών ημερησίως.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα