LIVE: Η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό

Το ζήτημα του «βαλκανικού διαδρόμου» που χρησιμοποιείται από πρόσφυγες και μετανάστες για την είσοδό τους στην Ευρώπη βρίσκεται, σήμερα, Δευτέρα στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., που λαμβάνει χώρα στις Βρυξέλλες, παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Οι «28» αναζητούν τρόπους για να επιστρέψει ο χώρος Σένγκεν σε κανονική λειτουργία και να αρθούν ως τα τέλη του 2016 οι συνοριακοί έλεγχοι που αποφασίσθηκαν μονομερώς στο εσωτερικό της Ε.Ε. Αναμένεται επίσης να συζητηθεί το κλείσιμο της διαδρομής, για να περιοριστεί η μεταναστευτική/ προσφυγική ροή, και η άσκηση πιέσεων προς την Τουρκία για να παίρνει πίσω οικονομικούς μετανάστες, την ώρα που η Ε.Ε. έχει δεσμευτεί να παρέχει 3 δισ. ευρώ στην Άγκυρα για τη διαχείριση του προσφυγικού από πλευράς.

Υπάρχει και το Eurogroup

Την επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών, όπου σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost Greece επιστρέφουν στην Αθήνα αύριο Τρίτη και την επανεκκίνηση της αξιολόγησης αποφασίζει το Eurogroup που ξεκινά το απόγευμα της Δευτέρας. Στις Βρυξέλλες την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο υπουργός οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Παρόν στη συνεδρίαση θα είναι και το ΔΝΤ, που θα εκπροσωπηθεί από τον Διευθυντή του ευρωπαϊκού Τομέα, Πολ Τόμσεν.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα