Βασιλιάς Κάρολος: Το συγκινητικό μήνυμά του ενώ δίνει μάχη με τον καρκίνο

18:30 11/3/2024 - Πηγή: InStyle

Ο βασιλιάς Κάρολος απηύθυνε μήνυμα, ευχαριστώντας τους ανθρώπους για τις “υπέροχα ευγενικές και στοχαστικές ευχές τους”, ενώ δίνει μάχη με τον καρκίνο.

Ο Κάρολος με αφορμή την Ημέρα της Κοινοπολιτείας έστειλε ένα συγκινητικό μήνυμα μέσω της βιντεοσκοπημένης ομιλίας του, καθώς δεν μπορεί να παραστεί στον φετινό εορτασμό της 75ης επετείου, λόγω της διάγνωσής του και της συνεχιζόμενης θεραπείας για τον καρκίνο.

King Charles vows to ‘continue to serve you, to the best of my ability’ amid cancer

battle in heartfelt speech to mark Commonwealth Dayhttps://t.co/UtgNltlWeh

— Fairy Royal (@FairyQueane) March 11, 2024

Ο Κάρολος, ο οποίος ακολουθεί τα βήματα της αείμνηστης μητέρας του ως επικεφαλής της «οικογένειας των εθνών», αλλά σε μια βασιλική πρωτιά, βιντεοσκόπησε μια ομιλία που θα προβληθεί στη λειτουργία, αντανακλώντας το ταξίδι που έχει κάνει η Κοινοπολιτεία από την ίδρυσή της το 1949.

Κατά την απουσία του, επικεφαλής θα είναι η σύζυγός του βασίλισσα Camilla, συνοδευόμενη από τον πρίγκιπα της Ουαλίας, και μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου του δούκα και της δούκισσας του Εδιμβούργου, της πριγκίπισσας Anne, του δούκα και της δούκισσας του Γκλόστερ και του δούκα του Κεντ.

For clarity, image released of King Charles overnight was not supplied by the Palace but taken when he recorded the Commonwealth Day video on 29 Feb at Windsor Castle.
It was taken by the royal TV camera operator jointly paid for by the UK broadcasters ITV, BBC, Sky @DuncanCStone pic.twitter.com/kZWLUNNdE0

— Chris Ship (@chrisshipitv) March 11, 2024

Το βίντεο του βασιλιά γυρίστηκε τον περασμένο μήνα στο Κάστρο του Ουίνδσορ, ένα από τα μέρη όπου η Αυτού Μεγαλειότητα αναρρώνει. Αναφέρεται στην προέλευση της Κοινοπολιτείας στο δίκτυο των χωρών που κάποτε σχημάτισαν τη Βρετανική Αυτοκρατορία, λέγοντας: “Η 75η επέτειος της Κοινοπολιτείας είναι μια στιγμή για να αναλογιστούμε το αξιοσημείωτο ταξίδι που έχει κάνει η μοναδική μας οικογένεια ελεύθερων και ανεξάρτητων εθνών από το 1949. Πέρυσι, οι Μπαχάμες γιόρτασαν την 50ή επέτειο της ανεξαρτησίας τους, όπως και η Γρενάδα φέτος, και η Παπούα Νέα Γουινέα το επόμενο έτος. Κάθε ένα από αυτά τα ορόσημα – και πολλά άλλα παρόμοια – αντιπροσωπεύουν την εκπλήρωση αμέτρητων φιλοδοξιών και την επίτευξη τέτοιων αξιοσημείωτων δυνατοτήτων. Και η ανάπτυξη της Κοινοπολιτείας, με νέα μέλη που συνεχίζουν να εντάσσονται στην οικογένεια των εθνών μας, δείχνει σαφώς ότι, ενώ μπορεί να μην έχουμε όλοι κοινή ιστορία, έχουμε κοινές φιλοδοξίες για ένα καλύτερο μέλλον – δουλεύοντας μαζί για να οικοδομήσουμε ανθεκτικότητα και να ανταποκριθούμε στις παγκόσμιες προκλήσεις”.

Σ’ αυτό που πολλοί θα ερμηνεύσουν ως μια συγκαλυμμένη αναφορά στην αποικιοκρατία και τη δουλεία, ο βασιλιάς αναφέρθηκε στις “ανισότητες και τις αδικίες” του παρελθόντος “που εξακολουθούν να αντηχούν σήμερα” και προέτρεψε τα κράτη μέλη να συνεχίσουν να “βρίσκουν τρόπους θεραπείας”. Αναφερόμενος στην κλιματική αλλαγή, την απώλεια της φύσης και τις κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές που φέρνουν οι νέες τεχνολογίες, είπε: “Η ποικιλομορφία μας σημαίνει ότι αυτές οι προκλήσεις μας επηρεάζουν όλους διαφορετικά και ότι βιώνουμε τις επιπτώσεις τους με διαφορετικούς τρόπους. Η σοβαρότητά τους, ωστόσο, είναι κοινή για τον καθένα μας. Όλα αυτά σημαίνουν ότι πρέπει να συνεργαστούμε για να κατανοήσουμε ο ένας τις προοπτικές του άλλου, συμπεριλαμβανομένων των ανισοτήτων και των αδικιών που εξακολουθούν να αντηχούν μέχρι σήμερα. Πρέπει να βρούμε τρόπους θεραπείας και να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον για να επιδιώξουμε λύσεις. Δεν θα μπορούσα να τονίσω πιο έντονα ότι με τη συνεργασία δημιουργούμε τις καλύτερες ευκαιρίες για να βελτιώσουμε τον κόσμο μας και τη ζωή των ανθρώπων παντού”.

Keywords
Τυχαία Θέματα