Cillian Murphy: Έγραψε ιστορία στα Όσκαρ – “Είμαι ένας πολύ περήφανος Ιρλανδός”

16:33 11/3/2024 - Πηγή: InStyle

Το πρώτο του Όσκαρ κέρδισε στην 96η τελετή ο Cillian Murphy, γράφοντας τη δική του ιστορία στη χρυσή σελίδα του κινηματογράφου.

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας Oppenheimer ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το χρυσό αγαλματίδιο επισημαίνοντας την ξεχωριστή σημασία αυτής της νίκης. “Είμαι ένας πολύ περήφανος Ιρλανδός!” βροντοφώναξε πανευτυχής.

Ο

Cillian Murphy έγινε ο πρώτος ιρλανδικής καταγωγής σταρ που κέρδισε το πολυπόθητο Όσκαρ Καλύτερου Α’ Ανδρικού Ρόλου. Η νίκη του είναι η πρώτη νίκη της Ιρλανδίας στην τελετή από τότε που ο Daniel Day Lewis και η Brenda Fricker πήραν βραβεία για το My Left Foot το 1990.

Ωστόσο, ο Day Lewis γεννήθηκε στο Λονδίνο, οπότε ο Murphy έγινε ο πρώτος νικητής Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού της Ιρλανδίας – και η τεράστια στιγμή δεν χάθηκε γι ‘αυτόν.

Academy award winner Cillian Murphy. pic.twitter.com/IwzRzSOG9z

Films to Films (@filmstofilms_) March 11, 2024

Μιλώντας αργότερα στους δημοσιογράφους στην αίθουσα Τύπου, ο Murphy είπε: “Είμαι λίγο ζαλισμένος, είμαι πολύ συγκλονισμένος. Είμαι πολύ ταπεινός. Είμαι πολύ ευγνώμων και ξέρετε, πολύ περήφανος που είμαι Ιρλανδός που στέκομαι εδώ σήμερα. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό για μένα. Δεν ξέρω αν το είπα αυτό στην ομιλία μου, γιατί δεν θυμάμαι τι είπα”.

Και συνέχισε: “Ήθελα να πω ότι νομίζω ότι στην Ιρλανδία είμαστε πραγματικά σπουδαίοι στην υποστήριξη καλλιτεχνών και νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους καλλιτέχνες και την επόμενη γενιά ηθοποιών και σκηνοθετών. Νομίζω ότι αυτό είναι ζωτικής σημασίας. Αυτό είναι το μόνο που έχω να πω”.

“I’m a very proud Irishman”

Cillian Murphy pic.twitter.com/uk2KViG3ao

— Irish Unity (@IrishUnity) March 11, 2024

Όταν ρωτήθηκε αν είναι “ικανοποιημένος” που τον θυμούνται για τον ρόλο του επιστήμονα ατομικής βόμβας J Robert Oppenheimer, ο ηθοποιός απάντησε: “Πολύ ικανοποιημένος. Θέλω να πω, πρέπει να προχωρήσεις, αλλά αυτή ήταν μια τεράστια, τεράστια στιγμή για μένα. Η ταινία είναι τόσο ξεχωριστή για μένα και εγώ και ο σκηνοθέτης Chris Nolan έχουμε μια τόσο ιδιαίτερη σχέση. Και νιώθω πολύ προνομιούχος που μπορώ να συνεχίσω να δουλεύω μαζί του και είμαι πολύ περήφανος που αυτή είναι μια ταινία που είναι προκλητική, θέτει ερωτήματα, αλλά παρ’ όλα αυτά τόσοι πολλοί άνθρωποι πήγαν να τη δουν, οπότε είμαι πραγματικά πολύ περήφανος γι ‘αυτό”.

When Cillian Murphy smiles, the internet smiles right back. #Oscars pic.twitter.com/mNiLaB1gW1

— Entertainment Tonight (@etnow) March 11, 2024

Ο Cillian πρόσθεσε για τη σχέση του με τον σκηνοθέτη Christopher Nolan: “Είναι πολύ ξεχωριστή. Συνεργαζόμαστε εδώ και 20 χρόνια. Νομίζω ότι είναι ο τέλειος σκηνοθέτης, είναι ένας εξαιρετικός συγγραφέας, είναι ένας εξαιρετικός σκηνοθέτης για τους ηθοποιούς. Παρουσιάζει αυτή την ταινία όπως κανένας άλλος στον κόσμο και απλά δεν μπορώ να πιστέψω την τύχη μου. Έκανα ένα screentest γι’ αυτόν όταν ήμουν παιδί, και σκέφτηκα ότι θα ήταν αυτό και θα ήταν αρκετό να είμαι σε ένα δωμάτιο με τον Chris για μερικές ώρες, και εδώ είμαστε. Έτσι, είμαι τόσο ταπεινός και ευγνώμων”.

Cillian Murphy dedicating his first Oscar to the peacemakers all around the world.

SO HUMBLE, SO PROUD OF HIM #Oscars2024 #Oppenheimer pic.twitter.com/HRQ3UCTSf7

— RanaJi (@RanaTells) March 11, 2024

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Cillian είπε στην αίθουσα ότι ήταν “ένας πολύ περήφανος Ιρλανδός που στέκεται εδώ απόψε” πριν αφιερώσει τη νίκη του στους “ειρηνοποιούς παντού”.

“Κάναμε μια ταινία για τον άνθρωπο που δημιούργησε την ατομική βόμβα, καλώς ή κακώς ζούμε όλοι στον κόσμο του Oppenheimer, οπότε θα ήθελα να την αφιερώσω στους απανταχού ειρηνοποιούς“, κατέληξε καταχειροκροτούμενος.

Keywords
Τυχαία Θέματα