Πίλινγκ με ΑΗΑ στο σπίτι – Πριν ξεκινήσετε, διαβάστε οπωσδήποτε αυτές τις οδηγίες

16:32 18/2/2024 - Πηγή: InStyle
Αν σκοπεύετε να κάνετε μόνες σας χημικό πίλινγκ, διαβάστε τις παρακάτω πολύτιμες οδηγίες.

Απολέπιση με ΑΗΑ, πίλινγκ με γλυκολικό οξύ, χημική απολέπιση, χημικό πίλινγκ. Όπως και να το πείτε είναι η διαδικασία που έχει τον ίδιο σκοπό. Να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και να αποκαλύψει μια νέα, φρέσκια επιδερμίδα. Πιο συγκεκριμένα, βελτιώνει την υφή και τον τόνο του δέρματος, ‘σβήνει’ τις λεπτές γραμμές και ενισχύει την αποτελεσματική ενυδάτωση. Αλλά τα οφέλη του

χημικού πίλινγκ δεν είναι μόνο αυτά. Αντιμετωπίζει τα μαύρα στίγματα, την ακμή και τα σημάδια της, τη μείωση των πανάδων και ενισχύει τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας.

Πίλινγκ με ΑΗΑ: Τι ισχύει

Μέρα με τη μέρα η επιδερμίδα αποκτά πιο όμορφη, λεία, ομοιόμορφη και λαμπερή όψη, όπως όταν έχει makeup. Το πίλινγκ είναι ένα διάλυμα από οξέα (είτε ΑΗΑ είτε ΒΗΑ) με κερατολυτικές ιδιότητες, απομακρύνοντας την ανώτερη στοιβάδα της επιδερμίδας. Τα πίλινγκ που κάνουμε στον δερματολόγο είναι πολύ πιο ισχυρά άρα και πιο δραστικά. Αντίθετα, τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε περιέχουν χαμηλότερη συγκέντρωση οξέων για ασφάλεια. Αν λοιπόν σκοπεύετε να κάνετε μόνες σας χημικό πίλινγκ, δείτε τα παρακάτω.

View this post on Instagram

A post shared by Sabina Socol (@sabinasocol)

Πίλινγκ με ΑΗΑ: Η διαδικασίαΔιαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες του σκευάσματος. Είναι σημαντικό να τηρήσετε κατά γράμμα την προτεινόμενη συχνότητα (συνήθως μία φορά την εβδομάδα).Μετά τον βραδινό καθαρισμό, εφαρμόστε το διάλυμα αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και των χειλιών.Must: Περιμένετε όση ώρα λένε οι οδηγίες, όχι παραπάνω.Έπειτα κάντε την υπόλοιπη φροντίδα σας ως συνήθως. Βάλτε τον ορό σας και / ή την κρέμα νύχτας. Προσοχή: Αποφεύγετε τη ρετινόλη ή τη βιταμίνη C. Είναι ασύμβατα συστατικά με τα οξέα και προκαλούν ερεθισμούς.Κάθε πρωϊ, η χρήση του αντηλιακού είναι απαραίτητη. Τα οξέα φρούτων κάνουν το δέρμα φωτοευαίσθητο. Για τον ίδιο λόγο, αποφεύγετε αυτή τη διαδικασία τους καλοκαιρινούς μήνες. View this post on Instagram

A post shared by Karla Deras Chambers (@karla_deras)

Προσοχή: Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, καλό είναι να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο, για να σας δώσει την καλύτερη επιλογή σύμφωνα με τις ανάγκες μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα