Πέθανε στα 102 της η εμβληματική Iris Apfel

09:37 2/3/2024 - Πηγή: InStyle

Η εμβληματική Iris Apfel, είδωλο της μόδας και στάρλετ της γηριατρικής έφυγε από τη ζωή στα 102 της χρόνια.

Η θλιβερή είδηση ανακοινώθηκε με ανάρτηση στη σελίδα της στο Instagram, οπου οι διαχειριστές ανέβασαν φωτογραφία της Apfel να χαμογελάει στην κάμερα ενώ ποζάρει με ένα μαύρο και χρυσό φόρεμα. Τα καθιερωμένα μαύρα γυαλιά της συμπλήρωναν την εμφάνισή της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση

κοινοποιήθηκε από το χρήστη Iris Apfel (@iris.apfel)

“Iris Barrel Apfel, 29 Αυγούστου 1921 – 1 Μαρτίου 2024”, ήταν η λεζάντα της φωτογραφίας.

Ο Stu Loeser, εκπρόσωπος της περιουσίας της, επιβεβαίωσε την είδηση στους New York Times και αποκάλυψε επιπλέον ότι πέθανε στο σπίτι της στο Palm Beach της Φλόριντα.

Τα αίτια του θανάτου της είναι ακόμη άγνωστα.

Πολλοί έσπευσαν γρήγορα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της σχεδιάστριας εσωτερικών χώρων για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Iris Apfel (@iris.apfel)

Η Apfel ήταν γνωστή για τα πολύχρωμα ρούχα της, τα πολλά κοσμήματα και τα υπερμεγέθη γυαλιά της – και αυτό το στιλ ήταν που ενέπνευσε μια έκθεση του 2005 στο Ινστιτούτο Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης, που την ανέδειξε ακόμη περισσότερο σε fashion icon.

Ωστόσο, ξεκίνησε την καριέρα της ως κειμενογράφος για το Women’s Wear Daily και την interior designer Elinor Johnson. Το 1948, παντρεύτηκε τον Carl Apfel και το ζευγάρι ξεκίνησε μια εταιρεία υφασμάτων, την οποία διηύθυναν έως τη συνταξιοδότησή τους 44 χρόνια αργότερα. Ο Carl πέθανε σε ηλικία 100 ετών το 2015.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της, η Apfel συμμετείχε σε διάφορα έργα αποκατάστασης του σχεδιασμού, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Λευκό Οίκο για εννέα προέδρους: Harry S. Truman, Dwight D. Eisenhower, John F. Kennedy, Lyndon B. Johnson, Richard Nixon, Gerald Ford, Jimmy Carter, Ronald Reagan και Bill Clinton.

Keywords
Τυχαία Θέματα