Δημήτρης Παπαμιχαήλ: Σπάνιο κλικ σε ηλικία 28 ετών στο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι – Γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 89 χρόνια

15:52 29/8/2023 - Πηγή: InStyle

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ο σπουδαίος ηθοποιός του ασπρόμαυρου ελληνικού κινηματογράφου αλλά και τραγουδιστής, γεννήθηκε σαν σήμερα στις 29 Αυγούστου του 1934 στον Πειραιά. Μαζί με την απόλυτη Ελληνίδα σταρ, Αλίκη Βουγιουκλάκη αποτέλεσαν το πιο hot ζευγάρι, στη ζωή αλλά και στα πλατό και στο θεατρικό σανίδι, με αμέτρητες επιτυχίες που παίζονται ξανά και ξανά μέχρι και

σήμερα.

Πριν την ερωτική του συνάντηση με την Αλίκη Βουγιουκλάκη την παλιά του συμμαθήτρια στη δραματική σχολή, διατηρούσε δεσμό με την επίσης σπουδαία ηθοποιό Δέσπω Διαμαντίδου.

Ο γάμος του με την Αλίκη πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 1965. Μαζί ανέβασαν πολλά έργα στο θέατρο και έκαναν πολλές ταινίες, από τις πιο γνωστές και αγαπητές στο ευρύ κοινό είναι «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο», «Αστέρω», «Μανταλένα», «Η Αλίκη στο Ναυτικό» και πολλές άλλες. Κατά τη διάρκεια του γάμου τους απέκτησαν έναν γιο, τον Γιάννη, στις 4 Ιουνίου 1969. Ύστερα από δέκα χρόνια γάμου το ζευγάρι χώρισε το 1975, αλλά επανενώθηκε καλλιτεχνικά ξανά το 1983.

Στη συνέχεια νυμφεύθηκε τη Νανά Ειλικρινή, με την οποία χώρισαν το 1990. Σύντροφος του υπήρξε και η ηθοποιός Μίνα Χειμώνα και η ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη. Τελευταία σύντροφος της ζωής του ήταν η ηθοποιός Νάντια Μουρούζη.

Με αφορμή την επέτειο από τη γέννησή του, ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, γράφει στο προφίλ του στο Instagram:

«Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ το 1962 στα χρόνια των μεγάλων επιτυχιών, στο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι, δίπλα από το διαμέρισμα της τότε συντρόφου του Δέσπως Διαμαντίδου. Η γνωριμία τους θα γίνει το 1955 και για τα επόμενα 9 χρόνια θα βιώσουν μια όμορφη και τρυφερή σχέση καθώς και μεγάλες καλλιτεχνικές συνεργασίες με εξαιρετικές ερμηνείες σε έργα ρεπερτορίου. Η σπουδαία ηθοποιός θα αποτελέσει για εκείνον τον μέντορα που θα τον οδηγήσει στα σωστά θεατρικά μονοπάτια για την απόλυτη καταξίωση. Ο σημαντικός Έλληνας θεατράνθρωπος, γεννήθηκε σαν σήμερα το 1932»

Δημήτρης Παπαμιχαήλ: Φωτογραφία από την ημέρα του γάμου του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη- 19χρόνια από το θάνατό του

Keywords
Τυχαία Θέματα