Finos Film: Η συγκινητική ανάρτηση για την Τζέλλα Βανάκου-Φίνου

15:31 28/8/2023 - Πηγή: InStyle

Ο Φιλοποίμην Φίνος (1908 –1977) ήταν ο «πατριάρχης» του ελληνικού σινεμά και ο άνθρωπος που ανέδειξε ηθοποιούς που παραμένουν αξέχαστοι μέσα από αλησμόνητες ταινίες.

Με το έργο του αναδείχθηκε ως ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες παραγωγούς κινηματογράφου κατά τις δεκαετίες του ’40, ’50, ’60 και ’70. Στο ενεργητικό του περιλαμβάνονται 175 ταινίες, πολλές από τις οποίες έμειναν κλασικές.

Όπως αναφέρει και η επίσημη σελίδα της Finos Films στα social media, πίσω

από κάθε σπουδαίο άντρα, κρύβεται και μια γυναίκα. Και αυτή για τον Φίνο υπήρξε η λατρεμένη του σύζυγος, Τζέλλα Βανάκου Φίνου (1915-2010). Αφορμή για την μνημόνευση της, είναι η επέτειος θανάτου της στις 28 Αυγούστου 2010.

«Λένε πως πίσω από κάθε πρωτοπόρο και οραματιστή κρύβεται μια γυναίκα. Στην περίπτωση του Φιλοποίμενα Φίνου, αυτή η γυναίκα ήταν η Τζέλλα. Μια σύζυγος ταγμένη στο κοινό τους όραμα, που θυσίασε τα πάντα για έναν ανώτερο σκοπό.
Η Τζέλλα Βανάκου – Φίνου έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα το 2010, τριάντα τρία ολόκληρα χρόνια μετά τον… Φίφη της», αναφέρει η ανάρτηση

Φιλοποίμην Φίνος: Μάνος Κατράκης και Αλέκος Σακελλάριος συντετριμμένοι στην κηδεία του “πατέρα” του ελληνικού κινηματογράφου

Keywords
Τυχαία Θέματα