Ξεχωριστές παρουσίες στα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής του Θ. Λάλα

Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του δημοσιογράφου Θανάση Λάλα, με τίτλο «Tableart» στην Γκαλερί Σκουφά, πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία πολλών εκλεκτών καλεσμένων.

«Μιλώντας και πίνοντας με φίλους σε εστιατόρια και ταβέρνες, εντός και εκτός Ελλάδος, έχω τη συνήθεια συγχρόνως να σχεδιάζω πάνω στα χάρτινα τραπεζομάντιλα και τις λευκές χαρτοπετσέτες, με ό,τι εργαλεία έχω μαζί μου, μαρκαδόρους και πενάκια. Στη συνέχεια φεύγοντας με τα λάφυρα της βραδιάς στο χέρι, πάω στο ατελιέ. Εκεί συνεχίζω και ολοκληρώνω το αρχικό σχέδιο, πάνω στο λευκό τραπεζομάντιλο και τις χαρτοπετσέτες,

με ακριλικά, υδατοχρώματα, κραγιόνια, ακόμα και λάδια», δήλωσε ο κ. Λάλας και πρόσθεσε:

«Τα καθημερινά λειτουργικά υλικά μιας ταβέρνας ή εστιατορίου που προσφέρονται στις κοινωνικές στιγμές του καλλιτέχνη, μεταμορφώνονται σε λευκούς καμβάδες όπου ποικίλα υλικά και τεχνικές καταγράφουν παρορμήσεις και συναισθήματα τη στιγμής, και που στη συνέχεια εξελίσσονται σε καλοδουλεμένα έργα. Γιατί όπως σημειώνει ο Λάλας για τη τεχνοτροπία των έργων του, «πρόκειται για μικτή τεχνική που βοηθάει να μη χαθεί η στιγμή της γέννησης ενός σχεδίου, μιας αρχικής ιδέας -χωρίς να έχω ιδέα- που μεταμορφώνεται σε αφήγηση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα εγκαίνια βρέθηκαν οι βουλευτές Χ.Κέλας, Μ.Ταμήλος, Ε.Μακρή-Θεοδώρου όπως επίσης ο Χ.Τεντόμας, ο Κ.Πάσχος, ο Θ.Βάλαρης(φωτογραφία).

Keywords
Τυχαία Θέματα