Βούτσης: Να μην τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή

Συνέχεια στις χθεσινές του δηλώσεις περί κυβερνητικής μεθόδευσης για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή και η κυβέρνηση να πάρει τις ψήφους της έδωσε πριν από λίγο από τη Βουλή ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης κατά τη συζήτηση του μεταναστευτικού κώδικα.

Αυτός που άνοιξε τη συζήτηση ήταν ο

γραμματέας της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας επισημαίνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά καταγγέλλοντας δήθεν πολιτικές διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής και μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ώστε να την θέσει εκτός νόμου». «Δεν αποδέχομαι τον χαρακτηρισμό και την άποψη ότι κάποιοι κλείνουν το μάτι στην ακροδεξιά. Θα παρακαλούσα να μας πείτε αν εσείς κλείνετε το μάτι στην ακροδεξιά και να υπάρξει διευκρίνιση για την τοποθέτησή σας στην Ολομέλεια περί πολιτικής δίωξης και μεθόδευσης της κυβέρνησης να τεθεί το κόμμα της Χ.Α. εκτός νόμου» είπε ο κ. Ρήγας στου βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας ο κ. Βούτσης δεν έδειξε να αλλάζει θέση από τη χθεσινή του τοποθέτηση ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν εννοούσε και συμμετοχή της Δικαιοσύνης στην μεθόδευση. «Δεν είπα για την δικαιοσύνη την οποία σεβόμαστε αλλά ότι από πολιτικούς κύκλους και δημοσιολογούντες παίζεται και αυτό το σενάριο ενώ το Σύνταγμα μας το απαγορεύει. Εμείς έχουμε πει ότι η ΧΑ πρέπει να τεθεί ενώπιον του νόμου και όχι εκτός νόμου. Είναι τουλάχιστον γελοίο να ακούγεται για την Αριστερά ότι οι αρχές της συναινούν με την πολιτική της Χρυσής Αυγής. Κάποιοι θέλουν την πολιτική πελατεία της ΧΑ χωρίς την ΧΑ. Προφανώς οι εγκληματικές πράξεις πρέπει να διαλευκανθούν γα όλους και να τελεσιδικήσουν» είπε ο κ. Βούτσης χωρίς να αλλάζει το περιεχόμενο της χθεσινής του τοποθέτησης.

Την άποψή του πάντως εξέφρασε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει ικανοποίηση από την τοποθέτηση του κ. Βούτση. «Με την Αριστερά μας χωρίζουν παρασάγγας ιδεολογικές διαφορές. Με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία όμως, μας χωρίζουν δισεκατομμύρια ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν φωνές που «ενοχλούν». Όπως του κ.Γλέζου και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι μόνο φίλοι δεν είναι της Χρυσής Αυγής. Εμείς ξέρουμε ότι και θα φυλακιστούμε οι υπόλοιποι εννέα και εκτός νόμου θα βγει η Χρυσή Αυγή αλλά τότε θα δούμε πόσα απίδια έχει ο σάκος» είπε.

Ι.Δ

Keywords
Τυχαία Θέματα