ΤΩΡΑ - Απώθηση, ξύλο, χημικά και τραυματίες στο Σύνταγμα - BINTEO από το ξύλο

Tweet

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - alfavita.gr

Ο επικεφαλής δίνει εντολή να γίνει χρήση χημικών στους καθηγητές στο Σύνταγμα - Μία γυναίκα λυπόθυμη στο έδαφος - Οι καθηγητές ύστερα από το ξύλο και τα χημικά, απωθήθηκαν.

10:33 Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ

Θ. Κοτσιφάκης απελευθερώθηκε μαζί με τους άλλους προσαχθέντες και βρίσκεται ανάμεσα στην πορεία

10:32 Η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα και αποκλείστηκε αμέσως

10:00 Απειλούν να μετακινήσουν με τη βία τις καθαρίστριες

9:30 Ελεύθεροι αφέθηκαν πριν από λίγο οι προσαχθέντες εκπαιδευτικοί. Δύο από τις καθηγήτριες έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο. ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ένταση επικράτησε σήμερα το πρωί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έξω από το οποίο συγκεντρώθηκαν καθηγητές, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και καθηγητές από τη Λάρισα που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα καθώς και Πρόεδροι ΕΛΜΕ και μέλη του Δ.Σ της ΟΛΜΕ που συνεδρίαζαν μέχρι αργά χθες το βράδυ στην Αθήνα (Συνέλευση Προέδρων ΕΛΜΕ)

Μέσα σε λίγη ώρα οι συγκεντρωμένοι, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και απειλούνται να απολυθούν το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου, απωθήθηκαν βίαια από δυνάμεις της αστυνομίας, που σύμφωνα με μαρτυρίες, έκαναν και χρήση χημικών. Σε δηλώσεις τους στην alfavita.gr ο Γραμματέας και το μέλος του Δ.Σ της ΟΛΜΕ Σταμάτης Νικολάου και Σταύρος Τζορτζιώτης μιλούν για την αστυνομική επίθεση και τις προσαγωγές των συναδέλφων τους αλλά και άλλων εργαζομένων και τονίζουν ότι για την εκπαιδευτική κοινότητα είναι ζήτημα τιμής να μην επιτρέψι σε κανέναν καθηγητή να απολυθεί.

Σε δηλώσεις του στον Σκάι από τη ΓΑΔΑ, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης ανέφερε ότι προσήχθη μαζί με άλλα 16 άτομα και έκανε λόγο για κατάλυση της δημοκρατίας για άλλη μια φορά. Υποστήριξε ακόμη ότι επρόκειτο για μια ειρηνική διαμαρτυρία στον προαύλιο χώρο και στο πεζοδρόμιο έξω από το υπουργείο. Ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκεται και ο καθηγητής Διονύσης Βάσσης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Γ΄Δυτικής Αθήνας και ο καθηγητής Κικάκης ο οποίος χτυπήθηκε.

Ο Κοτσυφάκης κάνει το σήμα της νίκης μέσα στο περιπολικό

Οι συγκεντρωμένοι παραμένουν έξω από το υπουργείο, όπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Η ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το μεσημέρι. Ωστόσο ήδη οι συγκεντρωμένοι αυξάνονται έξω από το Υπουργείο καθώς συνεχώς καταφτάνουν εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες από όλη την Αθήνα

VIDEO-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ από realmedialive

Η ΑΔΕΔΥ έχει επίσης εξαγγείλει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο, λόγω της επικείμενης συνάντησης των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση έχει απευθύνει και η ΠΟΕ - ΟΤΑ

ΠΗΓΗ φωτογραφιών @dromografos http://www.naftemporiki.gr/ @ANTIplhroforhsh

Tags: ΓΑΔΑδιαθεσιμότητααπολύσεις εκπαιδευτικώνσχολικοί φύλακες Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα