Βαρβιτσιώτης στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1: Δεν υπάρχει θέμα εθνικών εκλογών

Οι ευρωεκλογές έχουν δικά τους χαρακτηριστικά, δεν αποτελούν δείγμα για τις πολιτικές εξελίξεις δήλωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή του Γιάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ.

«Δεν πρόκειται να πάμε σε εκλογές, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ

επιχειρεί να μετατρέψει τις ευρωεκλογές σε μια δημοψηφισματικού χαρακτήρα εκλογική αναμέτρηση. Δεν βλέπουμε το ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο να καλπάζει δημοσκοπικά για να κάνει την ανατροπή.

Αυτό που έχει σημασία είναι να διατηρήσουμε την κυβερνητική σταθερότητα. Στόχος είναι να βλέπουμε τα θετικά μηνύματα που έρχονται από την οικονομία και να γυρίσουμε σελίδα μετά από 6 χρόνια ύφεσης. Τότε να συζητήσουμε για εθνικές εκλογές, το να το κάνουμε τώρα, φέτος, εν όψει των ευρωεκλογών, νομίζω ότι δεν είναι σωστό».

Για την αλλαγή ονόματος στης Ν.Δ.

«Όσο για την αλλαγή του ονόματος της Νέας Δημοκρατίας, νομίζω ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα ή τέτοιο θέμα τώρα. Η Ν.Δ. θα επιχειρήσει να διευρύνει το δυναμικό της και τη βάση της. Αυτό είναι το ζητούμενο. Άνοιγμα και σε στελέχη που έχουν μείνει εκτός Ν.Δ. θα πρέπει επίσης να γίνει. Θα πρέπει να συζητήσουμε και με ανθρώπους της δεξιάς και της κεντροδεξιάς, αλλά και με ανθρώπους της αριστεράς και της κεντροαριστέρα που μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνηση».

Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

«Δεν μπορώ να σας πω ούτε ότι συμφωνώ, ούτε διαφωνώ. Εφόσον δεν έχει ιδιαίτερες συνταγματικές ιδιότητες, δεν θα πρέπει να οδηγεί και στην διάλυση της Βουλής η μη συμφωνία για την εκλογή του».

ΟΛΠ

«Στηρίζουμε ξεκάθαρα αυτή την προσπάθεια. Έξι κολοσσοί βρέθηκαν να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για τον Πειραιά. Προχωράμε στην ιδιωτικοποίηση με στόχο να φέρουμε άμεσα ξένες επενδύσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα